Alexandra Kolínská Futbal

Žltomodrí na domácom trávniku šokovali: Podbrezová si odniesla trojgólovú nádielku!

V 9. kole Fortuna ligy košickí futbalisti na domácej pôde porazili Podbrezovú.MFK si môže pripísať na konto tri body. Rovnaký počet gólov strelili do bránky súpera.

Ilustračný obrázok k článku Žltomodrí na domácom trávniku šokovali: Podbrezová si odniesla trojgólovú nádielku!
Zdroj: TASR

Na rozmočenom trávniku boli v úvodných desiatich minútach aktívnejší hostia. Andrič strieľal v 7. minúte nad bránku a o tri minúty neskôr nebol na opačnej strane úspešný ani Haskič, ktorý neuspel sám pred brankárom Maťašovským. Na šmykľavom teréne sa mužstvá snažili najmä o strely z väčších vzdialeností.

V 19. minúte strieľal nebezpečne Podio a o päť minút nebol úspešný ani jeho spoluhráč Gál-Andrezly. Domáci s pribúdajúcimi minútami dostávali hru do svojej réžie a v 28. minúte nebezpečne hlavičkoval Haskič a krátko po ňom Maťašovského zamestnala tvrdá strela Škutku. Strelecky aktívny Gál-Andrezly skúšal šťastie na opačnej strane v 34. minúte, no jeho razantný pokus spoza šestnástky tesne minul hornú žŕdku. V 37. minúte si na prihrávku Škutku nabehol Viazanko a po šprintérskom súboji sa zbavil obrancu Podbrezovej a sám pred Maťašovským otvoril skóre – 1:0.

Gól domácich upokojil a hosťom vzal vietor z plachiet. Potvrdilo sa to aj krátko po zmene strán. V 50. minúte Haskič odcentroval do šestnástky, kde nikým nekrytý Škutka hlavou pohodlne pridal druhý gól Košíc. Skorigovať výsledok sa v 72. minúte pokúsil Nworah, no ľavačkou brankára Stijakoviča neprekvapil. V 78. minúte zakončil Bukata rýchly protiútok domácich iba prudkou strelou do brankára Maťašovského. Necelú tisícku košických divákov potešil v 82. minúte aj Ján Novák, ktorý lobom prekvapil brankára hostí. V závere mohli Novák aj Haskič pridať štvrtý gól domácich, no skóre už nezmenili.

MFK Košice – ŽP Šport Podbrezová 3:0 (1:0)

Góly: 37. Viazanko, 50. Škutka, 82. Novák
Rozhodoval: Trutz, ŽK: Bašista – Kupčík, M. Pančík, Andrič
946 divákov
Zostavy a striedania:
Košice: Stijakovič – Kavka, Bašista (86. Gáll), Ostojič, Sekulič – Šinglár – Viazanko, Bukata, Skvašík (76. Novák) – Škutka (82. Huk), Haskič
Podbrezová: Maťašovský – Andrič (61. Snitka), Kupčík, Minčič, Greško – M. Pančík – J. Pančík (61. Harvilko), Kochan, Gál-Andrezly – Nworah (78. Vaščák), Podio

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM