Alexandra Kolínská Futbal

Žltomodrí si mierne polepšili: Tentokrát bodoval Novák

Košickí futbalisti tentokrát zabojovali na ružomberskom trávniku. Po napínavých 90. minútach si s Ružou nakoniec body zo zápasu rozdelili.

Ilustračný obrázok k článku Žltomodrí si mierne polepšili: Tentokrát bodoval Novák
Zdroj: TASR

Hneď z prvej akcie Ruže padol aj gól, v 5. minúte Almaský ľavačkou spoza päťky vymietol pravý horný roh košickej svätyne. Rýchly gól hostí nepodlomil, naopak zverencov trénera Radoslava Látala vyburcoval. V ďalších fázach Košičania boli o kúsok aktívnejší, aj nebezpečnejší. V 10. minúte mal vyrovnanie na hlave Škutka, ale stroskotal na Šavolovi. O tri minúty neskôr sa už Košičania dočkali, keď Novák perfektným lobom zaskočil domáceho brankára.

V 17. minúte ružomberský stopér Kružliak tesne pred veľkým vápnom fauloval Nováka, ktorý následný priamy kop napálil iba do múru. V 25. minúte Šavol zlikvidoval tutovku Haskičovi, ktorý sa sám rútil na bránu Liptákov. V 41. minúte sa pred Stijakovičom ocitol Zreľák, jeho pokus o prehodenie ružomberského gólmana bol ale nepresný.

V druhom polčase, v ktorom až na úvod mali územnú prevahu domáci, no Košičania hrozili brejkmi, diváci do 64. minúty čakali na priamu strelu medzi žrde. Vyslal ju Novák a Šavol na dvakrát loptu skrotil. V 67. minúte sa až pred Šavola predral nebezpečný Novák, avšak v poslednej chvíli ho ešte stihol Ondrek zblokovať.

V druhej časti polčasu sa hra odvíjala zväčša medzi šestnástkami, ani jedno mužstvo sa nedostalo do vyloženej šance. V závere, keď Liptáci pritlačili, mohol ju mať v 86. minúte Lupták, ak by z prvej nenapálil do nebies, či vzápätí Turčák, ktorý podobne naložil s nádejnou pozíciou. Zrodila sa tak deľba bodov.

MFK Ružomberok – MFK Košice 1:1 (1:1)

Góly: 5. Almaský – 13. Novák Rozhodoval: Michlian Žlté karty: Kružliak, Ondrek – Korijkov, Ostojič 1503 divákov Zostavy a striedania: MFK Ružomberok: Šavol – Ondrek, Kružliak, Práznovský, Lovás – Gerát (81. J. Vavrík), Nagy – L. Lupták, Turčák, Almaský – Zreľák MFK Košice: Stijakovič – Mik. Tóth (90. Huk), Kavka (27. Ostojič), Bašista, Sekulič – Šinglár – Bukata, Korijkov, Haskič – Škutka (72. Diaby), Novák

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM