Lenka Fedorová Rôzne

Zmeny čakajú aj košické autoškoly: Ceny pôjdu hore

Ak uvažujete, že si urobíte vodičský preukaz, mali by ste sa poponáhľať. V opačnom prípade by ste si mohli pekne priplatiť. Za všetkým je novela zákona.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny čakajú aj košické autoškoly: Ceny pôjdu hore
Zdroj: TASR

Autoškoly si musia do konca novembra 2016 nakúpiť do cvičební, automobilov i trenažérov identifikačné zariadenia, ktoré budú budúcich šoférov kontrolovať či splnili počty povinných jázd a hodín teórie. Za novinkou stojí novela zákona o jednotnom informačnom systéme, ktorý vstúpil do platnosti v januári 2016.

Ceny pôjdu hore

Ako nám prezradila Lucia Fusseková z autoškoly Kuželka, ceny vodičákov budú prispôsobovať trhu a sledovať konkurenciu. „Takáto montáž u nás akurát dnes prebieha. Čo sa týka cien, určite sa budeme prispôsobovať trhovým podmienkam. Uvidíme, ako to budú riešiť ostatné autoškoly,“ uviedla. Ako ďalej skonštatovala, podľa jej názoru by sa mohli miestne autoškoly dohodnúť.

Podobný názor ohľadom zvyšovania cien majú aj v košickej autoškole Tandem. „Všetci budú určite dvíhať ceny. Budeme sledovať konkurenciu. Nedá sa teraz presne povedať, aké budú ceny, ale pod 400 eur určite nepôjdeme,“ prezradil pracovník autoškoly.

V Košiciach okolo 50 autoškôl

Rovnako sa k situácii stavia aj ďalšia autoškola, ktorú sme oslovili. Pracovník autoškoly Renner má na vec jasný názor. „Samozrejme, že sa ceny budú zvyšovať. Ide aj o pravidelné mesačné poplatky. Konkurencia v Košiciach je vysoká, je nás tu asi 50 autoškôl. Myslím, že ceny pôjdu hore na celom Slovensku,“ uviedol.

Všetky z oslovených košických autoškôl sa tak zhodli na tom, že k zvyšovaniu určite dôjde. Zatiaľ je však skoro hovoriť o cenách, nakoľko konkurencia je veľká a každá autoškola chce zostať konkurencieschopná.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM