Lenka Fedorová Rôzne Správy

Zmeny v MHD: Pozrite si ako budú v Košiciach premávať spoje počas Dušičiek

Sviatky, kedy si pripomenieme našich zosnulých blízkych sa blížia, a tak dopravný podnik upravil odchody niektorých spojov. Pozrite, aké zmeny nás čakajú.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v MHD: Pozrite si ako budú v Košiciach premávať spoje počas Dušičiek
Zdroj: TASR

Ako uviedla Michaela Karaffová z DPMK, košická MHD bude na konci 43. týždňa jazdiť s menšími zmenami, pod ktoré sa podpísali jesenné prázdniny, aj dušičkové sviatky. Nedajte sa ničím prekvapiť a na plánované zmeny sa pripravte už dnes.

Očakáva sa zvýšený počet cestujúcich

K zmenám dôjde najmä počas jesenných prázdnin, ktoré budú trvať od 28. – 31. októbra tohto roku. MHD bude premávať ako počas pracovných dní bez školského vyučovania. Premávať nebudú školské spoje a nebudú vykonané zachádzky vybraných liniek ku školským zariadeniam. Spoje pre Technickú univerzitu na linke R4 budem DPMK zabezpečovať bezo zmien.

V súvislosti s blížiacimi sa sviatkami sa očakáva zvýšený počet cestujúcich na cintoríny. Od 29. októbra do 1. novembra 2016 vypraví DPMK na linky 12 a 33 veľkokapacitné autobusy. Počas voľných dní aj intervalovo posilní linku 33, ktorá zabezpečuje dopravu ku Krematóriu a premávať bude aj linka 54, ktorá spája verejný cintorín s viacerými sídliskami.

Autobusová linka 33 na trase Staničné námestie – Palackého – Krematórium, bude od 8:00 do 18:00 hod. premávať v 30 minútovom intervale, a od 18:00 do 20:00 hod. v 60 minútovom intervale

Autobusová linka 54 Sídlisko Ťahanovce – Dargovských hrdinov – Nad jazerom – Verejný cintorín – Luník VIII – KVP, kláštor, bude od 8:00 do 18:00 premávať v 30 minútovom intervale.

Pozor na zmenu času

„V noci zo soboty 29. októbra na nedeľu 30. októbra 2016 dôjde aj k prechodu na bežný stredoeurópsky, tzv. zimný čas. O 3. hodine sa hodiny posunú späť na 2. hodinu. Na nočných linkách MHD preto budú z tohto dôvodu vykonané spoje naviac – spoje s odchodmi medzi 2. a 3. hodinou budú vykonané podľa letného, a aj tzv. zimného času,“ informovala na záver Karaffová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM