Zuzana Vajayová Rôzne

Zmeny v tíme EHMK si vyžiadala nová organizačná štruktúra

Na základe novej organizačnej štruktúry, ktorú schválila Správna rada, sú v súčasnosti prostredníctvom verejných konkurzov obsadzované jednotlivé vedúce pozície v tíme neziskovej organizácie Košice 2013.

Už pred časom došlo k výmene šéfa tejto organizácie, keď Zoru Jaurovú nahradil Ján Sudzina. Umelecký šéf Peter Katina po niekoľkých týždňoch na svoju funckiu abdikoval.

„Uskutočnili sa výberové konania na vedúceho sekcie marketingu a vedúceho sekcie finančnej a vnútornej správy. Výsledkom výberových konaní bolo získanie profesionálne zdatných odborníkov,“ uviedla Linda Šnajdárová z komunikačného referátu Magistrátu mesta Košice. Doplnila, že novým vedúcim sekcie pre rozvojové projekty sa od 1. augusta stal Jakub Urik, ktorý doteraz pôsobil ako vedúci manažér medzinárodných vzťahov Košice 2013, n.o.

„Pozíciu vedúceho sekcie pre marketing a fundraising zastáva od 1. augusta Peter Sokol, ktorý naposledy zastrešoval marketing a manažment kampane pre basketbalový klub Dobrí anjeli Košice a marketing a manažment kampane pre O.Z. Zober loptu nie drogy,“ dodala Šnajdárová.

Novým vedúcim sekcie financií, vnútornej správy a ľudských zdrojov sa od 15. augusta stane Martin Petro, doteraz poverený vedením ekonomického oddelenia Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach.

V súčasnosti vedenie projektu hľadá nového umeleckého šéfa a zároveň vedúceho umeleckej a programovej sekcie. Výzva na predkladanie prihlášok do konkurzu a podmienky prijatia sú zverejnené na niektorých pracovných portáloch a na stránke EHMK.

„Vedenie mesta je presvedčené, že sa prostredníctvom transparentných výberových konaní vytvorí stabilný, profesionálny tím, ktorý naplní všetky očakávania, aké sú do titulu Hlavné mesto kultúry 2013 vkladané širokou domácou aj zahraničnou verejnosťou. Veríme, že aj vďaka novým ľuďom, spĺňajúcim vysoké profesionálne nároky, dôjde k naplneniu vízie projektu Interface, „ povedal k personálnym zmenám primátor mesta Richard Raši.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM