Michal Lendel Rôzne

Zo zmrzlinového stánku sa stal príbytok pre asociálov: Po nemeckom turistovi letela fľaša!

Nenápadná budova medzi železničnou stanicou a vstupom do centra po Mlynskej ulici strašila Košičanov a návštevníkov mesta. Do bývalého stánku s občerstvením sa totiž dostali miestni asociáli. Škrt cez rozpočet im však spravilo zadebnenie okna, cez ktoré vstupovali dnu.

Ilustračný obrázok k článku Zo zmrzlinového stánku sa stal príbytok pre asociálov: Po nemeckom turistovi letela fľaša!
Zdroj: Dnes24.sk

Krásu historického centra Košíc prichádzajú obdivovať turisti z blízkeho, ale aj širokého okolia. Množstvo zrekonštruovaných budov, parkov či kultúrnych centier dokáže urobiť na návštevníkov mesta dojem. No stačí jedna zlá skúsenosť a celá snaha môže byť márna.

Bývalý stánok s občerstvením

Príkladom môže byť nenápadný domček pri Jakabovom paláci, ktorý v minulosti slúžil ako predajňa zmrzliny, či občerstvenia. Budova stojí na frekventovanom mieste medzi železničnou stanicou a vstupom do mesta po Mlynskej ulici. V neposlednom rade je bývalý stánok s občerstvením v tesnej blízkosti vstupu do Mestského parku, ktorý len prednedávnom prešiel rozsiahlou rekonštrukciou.

A práve táto nenápadná budova v poslednom čase strašila svoje okolie, keď sa z nej stal brloh popíjajúcich a tam prespávajúcich asociálov. Tí sa do maličkej budovy dostávajú cez predné vyrazené okno.

Zlé skúsenosti…

„Každé ráno tadeto chodím do práce a večer zase domov na vlak. K večeru som na tomto mieste párkrát stretla bezdomovcov, ktorí akurát vyliezali cez okno. Človek sa samozrejme potom v okolí nočného parku necíti veľmi dobre,“ uviedla pani Mária, ktorú sme zastihli na ceste na železničnú stanicu.

Podobnú skúsenosť má aj vysokoškolák Patrik (24), ktorý nám prezradil, že raz po nočnej zábave tadeto prechádzal so svojím nemeckým kamarátom, ktorému bol ukázať nočný život v Košiciach. „Stretli sme tam takú skupinku popíjajúcich asociálov, ktorí na nás niečo kričali, keď sme na nich nereagovali hodili po nás prázdnu fľašu. Našťastie sa nikomu nič nestalo,“ povedal vysokoškolák.

Vyriešenie problému?

S otázkami sme sa obrátili na magistrát, ten nám však doteraz neodpovedal. No pri ďalšej ceste okolo problémového miesta sme si všimli, že predné vyrazené okno je zadebnené, čím sa zamedzil vstup do vnútra budovy. Zdá sa, že po našom upozornení, sa začalo v danej veci konečne konať.

Bývalý stánok s občerstvením pri Mestskom parku
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM