Alexandra Kolínská Krimi

Zrážka neďaleko Košíc: Auto narazilo do motorkára (55), ktorý z miesta ušiel, však aj mal prečo!

Ujsť z miesta nehody sa neoplatí, ani keď ju nespôsobíte ani vy. Mohol sa o tom presvedčiť aj motorkár (55), do ktorého podľa polície ťuklo auto, vzal nohy na plecia, no onedlho skončil v rukách mužov zákona. Teraz mu hrozí basa.

Ilustračný obrázok k článku Zrážka neďaleko Košíc: Auto narazilo do motorkára (55), ktorý z miesta ušiel, však aj mal prečo!
Zdroj: Policajný zbor SR

Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky muži zákona v okrese Košice-okolie obvinili 55-ročného muža z obce Kokšov Bakša. „Ten v piatok podvečer v stave vylučujúcom spôsobilosť viedol motocykel značky Komco medzi obcami Kokšov Bakša a Valaliky (okr. Košice okolie), pričom bol účastníkom dopravnej nehody,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

„Pred obcou Valaliky vodič (27) z okresu Košice okolie viedol vozidlo zn. VW Passat, kde z dôvodu nedodržania bezpečnej vzdialenosti za vozidlom idúcim pred ním, narazil do zadnej časti vozidla Seat Cordoba, ktoré viedol 28-ročný vodič. Tohto náraz posunul dopredu, pričom narazil do zadnej časti motocykla, ktorý spadol za okraj cesty na trávu. Vodič motocykla však z miesta nehody odišiel do obce Kokšov Bakša, kde ho následne policajti z Čane vypátrali,“ povedala.

„Následne ho podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,23 promile. Vodičovi motocykla bola ďalšia jazda zakázaná, vodičský preukaz mu bol na mieste zadržaný a následne „poputoval“ do cely policajného zaistenia. K zraneniu osôb pri nehode nedošlo. Na vozidlách bola škoda vyčíslená na 2 500 eur,“ dodala Mésarová. Za tento skutok obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM