Michal Lendel Krimi

Chystá sa celokrajská dopravná akcia: Vieme, kedy a na čo si policajti posvietia!

Na cestách Košického kraja sa chystá policajná akcia. Kontrolám sa nevyhnú motoristi a ani chodci. Na čo všetko sa muži zákona zamerajú?

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa celokrajská dopravná akcia: Vieme, kedy a na čo si policajti posvietia!
Zdroj: TASR

V súvislosti s aktuálnou dopravno-bezpečnostnou situáciou vykonajú muži zákona na území Košického kraja v stredu od 16:00 do 20:00 hodiny akciu zameranú najmä na chodcov. Kontrole sa však nevyhnú ani vodiči.

„Policajti sa zamerajú na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi, hlavne chodcami s dôrazom na používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti chodcami a používanie priechodov pre chodcov, taktiež na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov motorových vozidiel voči chodcom a naopak,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Muži zákona sa okrem toho sústredia aj na vodičov a tých, ktorí porušujú pravidlá cestnej premávky agresívnym a arogantným spôsobom. Cieľom dopravnej akcie je pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Na cestách Košického kraja zahynuli od začiatku tohto roka traja ľudia, pričom dvaja z nich boli chodci. V minulom roku mali na území Košického kraja chodci účasť na 165 dopravných nehodách, pričom samotní chodci zavinili 79 nehôd. „Pri nehodách s účasťou chodca zomrelo 13 ľudí, 60 osôb sa zranilo ťažko a 95 utrpelo ľahké zranenia. Chodci pod vplyvom alkoholu zavinili 20 dopravných nehôd,“ dodala Mésarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM