Eva Mikulová Správy

10 TOP podujatí v septembri: Mesto Košice bude patriť vínu, divadlu aj bežcom, FOTO

Hneď dva veľké divadelné festivaly sa uskutočnia v prvej polovici septembra. Taktiež nebudú chýbať ani obľúbené Slávnosti vína a Zlatý žobrák.

Ilustračný obrázok k článku 10 TOP podujatí v septembri: Mesto Košice bude patriť vínu, divadlu aj bežcom, FOTO
37
Galéria

Zlatý žobrák

Bohatý program na vás čaká počas jubilejného 25. ročníka unikátneho filmového festivalu Zlatý žobrák. Aj tento rok prišli do Košíc tisícky filmov z celého sveta, z ktorých porota vybrala tie najlepšie. A tie môžete vidieť v Kasárňach-Kulturparku. Stačí si vybrať a prísť si pozrieť filmy, ktoré len tak ľahko v kinách neuvidíte.

Kedy: streda až piatok (4. až 6. september)

Festival divadiel strednej Európy

Trinásty ročník Festivalu divadiel strednej Európy sa bude konať v divadle a na rôznych miestach v meste. Tradične sa môžete tešiť na výber divadelných produkcií zo Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska. Uvidíte aj fenomenálneho Milans Sládka v predstavení Dubčekova jar a na mnoho ďalších.

Kedy: streda až sobota (4. až 7. september)

Night run

V centre Košíc sa už po šiesty krát bude konať obľúbený nočný beh – Night run. Dokonalú kulisu budú športovcom opäť vytvárať fanúšikovia popri trati i v cieli. Na trati dlhej desať kilometrov (10K) sa stretnú profesionáli i rekreační bežci už 6. septembra. Na štarte budú opäť i žiaci košických základných škôl, ktorí odbehnú jeden okruh (5K).  Štart a cieľ behu bude na Hlavnej ulici.

Kedy: piatok 6. september o 18,00 hodine

5. Medzinárodný festival ohňostrojov

Pri OC Optima sa bude opäť konať veľkolepý Medzinárodný festival ohňostrojov.

Kedy: piatok až nedeľa (6. až 8. september)

Košické letecké dni

Tento rok po prvýkrat v novom dvojdňovom formáte. Počas oboch dní sa na košickom letisku predstavia vo svojích dychberúcich ukážkach špičkový piloti zo Slovenska, Čiech, Maďarska a Poľska. Na svoje si určite prídu priaznivci letectva ale aj široká verejnosť.

Kedy: sobota a nedeľa (7. a 8. september) od 9,00 do 18,30

Festival Trans/Misie

Umenie všetkých druhov zaplaví v druhom septembrovom týždni Košice na druhom ročníku Medzinárodného festivalu umenia TRANS/MISIE, ktorý je spoločným projektom divadiel zo šiestich krajín – Poľsko, Slovensko, Česko, Maďarsko, Litva, Ukrajina. Organizátorom festivalu je Štátne divadlo Košice s podporou Ministerstva kultúry SR. Hlavnou témou festivalu bude v tomto roku 30. výročie udalostí z roku 1989.

Kedy: 8. až 14. september (nedeľa až sobota)

Háčkuj v parku

Už po tretí raz sa v Kulturparku uskutoční podujatie Háčkuj v parku, ktoré sa bude konať pri príležitosti oslavy Medzinárodného dňa háčkovania. Čaká vás popoludnie príjemnej spoločnosti a inšpirujúcej atmosfére. Zároveň sa pokúsime prekonať minuloročný slovenský rekord.

Pred rokom sme prekonali vlastný rekord z roku 2017 v najväčšom počte háčkujúcich ľudí na jednom mieste. Háčkovalo nás 102. Bude nás viac?

Kedy: štvrtok (12. septembra) od 15,00 do 19,00 hodiny

Košické slávnosti vína

Vinárske tradície po roku opäť ožijú v areáli Katovej bašty a Dolnej brány vďaka vinárom z Košíc i okolia. Príďte si pochutnať na pokladoch z ich pivníc a strávte príjemný večer s priateľmi.

Kedy: štvrtok až sobota (12. až 14. september)

Karpatská vandrovka

Karpatská nadácia organizuje od roku 2010 Karpatskú vandrovku, každoročnú a jedinečnú aktivitu zameranú na získavanie finančných prostriedkov na rozvoj východného Slovenska. Karpatská vandrovka je darcovský turistický pochod pre odvážnych vytrvalcov. Van­drovka je dlhá 50 kilometrov a vedie  po lesných cestách po hrebeni Volovských vrchov v zachovanej prírode čarovných Karpát.

Pochod sa začína o 5.00 v Kúpeľoch Štós. Trasa končí na KVP v Košiciach. Prekonanie trasy potrvá priemerne 10 – 14 hodín. Polovičná, 25 km, trasa štartuje o 11:00 hod. z Chaty Erika pod Kojšovskou hoľou.

Kedy: sobota (21. septembra)

Profesia Days

Príď na 3. ročník festivalu príležitostí Profesia days Košice, ktorý sa uskutoční v Spoločenský pavilóne v Košiciach. Prezentovať sa bude vyše 100 zamestnáva­teľov, ponúknu množstvo pracovných príležitosti. Čakajú vás workshopy, konzultácie, jazykové aj IT testy s certifikátmi.

Kedy: štvrtok (26. september) od 9,00 do 19,00 hodiny

Podujatie Háčkuj vonku
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM