JAB Rôzne

5 rád od ostrieľanej odborníčky z východu: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?

Vlasy sú korunou krásy pre každú ženu. V čom však spočíva tajomstvo pekného účesu? Spýtali sme sa priamo odborníčky na súťaži.

Ilustračný obrázok k článku 5 rád od ostrieľanej odborníčky z východu: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?
Zdroj: Dnes24.sk

Aké sú trendy?

Na súťaži v účesovej tvorbe sme oslovili dlhoročnú porotkyňu Máriu Mačupovú (34). Keďže je už 17-ty rok porotkyňou a sama sa živí touto prácou, boli sme zvedaví, čo by poradila dievčatám a ženám, ako dobre vyzerať a i o to, čo je teraz trendy.

„Nosí sa v podstate všetko. Vlasy dlhé, krátke, vlny, rovné a do popredia sa dostávajú u žien aj vystrihané boky,“ vymenovala s upozornením, že farba aj strih závisí od typu zákazníka a aj od toho, akú má prácu. ,,Vystrihané vlasy a výrazné farby nepristanú každému," dodáva. Podľa jej slov, určite treba prihliadať aj na lokalitu, v ktorej žijeme a zvoliť si niečo prirodzenejšie, s čím nie je až tak veľa roboty.

Spokojné obidve strany

Ako odporučila, základom je dobrá kaderníčka, ktorá vie poradiť, pozná trendy a vyberie pre zákazníčku vhodný strih. "Niekedy máme zákazníčky, ktoré donesú obrázok a povedia „toto chcem“.V dnešnej dobe to už však takto nefunguje,“ prezrádza Mária a dodáva, že nie je problém spraviť akýkoľvek účes na prianie zákazníka, no nie vždy si vie so zložitým účesom zákazníčka v bežnom živote poradiť.

„Práca kaderníka nie je len o tom ostrihať a nafarbiť. Mojou dlhoročnou praxou som zistila, že čím viac poznám zákazníčku, tým dosahujem lepšie výsledky. Viem poradiť, čo sa jej hodí aj to, ako byť stále upravená. Musia byť spokojné obidve strany, ako zákazníčka tak aj samotná kaderníčka,“ uzatvára Mária Mačupová.

Základné rady, keď chce žena dobre vyzerať

Dobrá kaderníčka, ktorá pozná trendy a vie poradiť
Dobre zvolený strih k typu človeka
Čisté vlasy sú základom dobrej vizáže
Prirodzené farby, ktoré si nevyžadujú časté farbenie
V jednoduchosti je krása

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM