Veronika Hunyadiová Správy

Aká je epidemická situácia v košických školách? Čísla hovoria jasne

Školy opäť evidujú nárast nových prípadov ochorenia COVID-19. Koľko žiakov je v karanténe?

Ilustračný obrázok k článku Aká je epidemická situácia v košických školách? Čísla hovoria jasne
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Po trojtýždňovom poklese počtu infikovaných žiakov s ochorením Covid-19 sa situácia na základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice začala opäť zhoršovať. V tomto štatistickom ukazovateli sa dostali na úroveň z konca septembra.

Poriadny nárast

Informovala o tom košická radnica. Ako skonštatovala vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková, na základe hlásení zo všetkých 34 ZŠ evidujú k dnešnému dňu 21 infikovaných žiakov a 4 zamestnancov škôl. Od začiatku tohto týždňa pribudli pozitívne testovaní žiaci a zamestnanci na 11 mestských školách.

Počet žiakov v karanténe vzrástol na vyše 600, pred týždňom ich bolo 380.

O koľko škôl ide?

Ochorenie Covid-19 sa vyskytuje na 16 školách, čo je takmer polovica zo všetkých mestských ZŠ. „V karanténe máme 25 tried, ktorých žiaci museli prejsť na on-line vyučovanie. Celkovo sa dištančná výučba týka vyše 600 žiakov, čo je zhruba 3 percentá všetkých našich školákov. Ešte pred týždňom to bolo len 380 žiakov. Mrzí ma, že spolu so žiakmi musia byť v karanténe aj traja učitelia. Keďže doposiaľ nevyužili možnosť nechať sa zaočkovať, nemôžu podľa platného covid automatu prezenčne učiť v škole,“ uviedla.

Najviac nových prípadov majú na ZŠ Park Angelinum, ZŠ Masarykova, ZŠ Janigova a ZŠ Bruselská.

Foto: ilustračné

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM