Eva Mikulová Rôzne

ANKETA: Čo by ste turistom v Košiciach ukázali vy?

Košice sa pravidelne umiestňujú v rebríčkoch TOP svetových miest, ktoré stoja za návštevu. Naposledy to bolo v britskom The Guardian.

Ilustračný obrázok k článku ANKETA: Čo by ste turistom v Košiciach ukázali vy?
12
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Košice sú čoraz známejšie medzi zahraničnými turistami. Mnohí cestovatelia si naše mesto píšu do svojho zoznamu a návštevu u nás si užívajú naplno. A veruže dobrý chýr o Košiciach sa šíri medzi návštevníkmi rýchlo.

Je tu príjemný nočný život, zaujímavé podujatia, galérie. Chvália i našu gastronómiu a samozrejme odporúčajú naše historické pamiatky ako Dóm sv. Alžbety, Miklušovu väznicu, Urbanovu vežu a tiež centrum mesta so spievajúcou fontánou. Turisti oceňujú i blízkosť Maďarska a Ukrajiny a tým i multikultúrnosť v našom meste.

Samozrejme, v našom meste je množstvo ďalších zaujímavostí čo stoja za návštevu. O tých, čo sa do nášho zoznamu nedostali a sú podľa vás turistický atraktívne, nám napíšte na náš FB v diskusii pod tento článok.

Zahraničné médiá a uznávané cestovateľské portály si Košice všimli aj v minulých rokoch. V roku 2014 Americká mediálna spoločnosť Matador, zaoberajúca sa kultúrou a cestovaním, zverejnila na svojej stránke rebríček štyridsiatich najpôsobivejších miest sveta a americká televízia CNN zaradila Košice medzi top turistické destinácie.

Významný americký cestovateľský server smartertravel.com zaradil Košice medzi 10 európskych pokladov, ktoré by mali cestovatelia navštíviť. Najväčší vydavateľ turistických sprievodcov na svete odporúčal Košice ako jednu z top pätnástich neobjavených destinácií Európy, rovnako ako Fodors Travel z New Yorku, vo svojom blogu na Huffington post

Budovy Centrum Kosice
12
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM