Aktualizované Krimi

Auto vrazilo do stromu: Vážna nehoda pri Košiciach si vyžiadala život chlapca (†22)

Zo soboty na nedeľu vyhasol na našich cestách ľudský život. Na mieste zasahovali piati hasiči.

Ilustračný obrázok k článku Auto vrazilo do stromu: Vážna nehoda pri Košiciach si vyžiadala život chlapca (†22)
3
Galéria

Hasiči zasahovali v noci zo soboty (2. 11.) na nedeľu pri dopravnej nehode pri obci Buzica v okrese Košice-okolie, ktorá si vyžiadala jednu obeť.

Ako TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach, vozidlo narazilo do stromu.

Pri nehode zahynul jeden muž a ďalší je zranený.

„Na mieste zasahovali piati hasiči z Okresného riaditeľstva HaZZ Košice-Okolie a z Moldavy nad Bodvou s jedným kusom techniky,“ uviedol operačný dôstojník.

Bol v tom alkohol

Viac informácií k nehode priniesla krajská polícia v Košiciach. „Pravdepodobne nedostatočná opatrnosť, neadekvátna reakcia na zhoršené poveternostné podmienky, či obyčajná frajerina pripísali ďalšie číslo v štatistike tragických nehôd. 22-ročný spolujazdec zo Škody Octavie, žiaľ, práve na deň Pamiatky zosnulých prišiel o život pri dopravnej nehode v okrese Košice okolie,“ prezradila krajská polícia.

„Náraz do stromu, v ktorom ostalo auto zakliesnené, bol taký silný, že spolujazdec nemal šancu prežiť. Vodič utrpel ľahké zranenia. O kamaráta prišiel možno aj "vďaka "alkoholu, ktorý mu bol nameraný v dychu,“ dodáva košická polícia.

Začali trestné stíhanie

V smere od obce Mokrance na obec Buzica v okrese Košice-okolie došlo v sobotu (2. 11.) pred polnocou k tragickej dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala smrť mladého muža. Polícia v súvislosti s nehodou začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, podľa doterajších zistení 24-ročný vodič z okresu Košice-okolie po prejdení pravotočivej zákruty pravdepodobne nezvládol na mokrej vozovke riadenie vozidla zn. Škoda Octavia.

„V šmyku prešiel s vozidlom do protismeru a narazil do stromu mimo vozovky, kde ostalo zakliesnené. Vo vozidle sa v tom čase okrem vodiča, ktorý podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia, nachádzal aj 22-ročný spolujazdec, ktorý však na mieste utrpel zranenia nezlučiteľné so životom,“ uviedla Ivanová.

Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,92 promile. Opakovaná dychová skúška mala podľa hovorkyne stúpajúcu tendenciu. Na zistenie požitia iných návykových látok bol odobratý biologický materiál.

Pri dokumentovaní dopravnej nehody bol prítomný aj znalec z odboru cestná doprava. „Presná príčina tejto dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti, ale i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ doplnila Ivanová.

Ako ďalej povedala, náhle zmeny poveternostných podmienok sa podpisujú aj pod dopravnú situáciu na cestách, je preto nevyhnutná zvýšená opatrnosť.

„Častými príčinami vzniku dopravných nehôd je mnohokrát aj skutočnosť, že vodiči nie vždy adekvátne reagujú najmä na zhoršenú viditeľnosť a mokré vozovky, zle odhadnú vzdialenosť medzi vozidlami, niektorí precenia svoje schopnosti a aj v miernych zákrutách dostatočne neprispôsobia rýchlosť svojim schopnostiam a stavu vozovky,“ skonštatovala Ivanová.

Auto vrazilo do stromu: Vážna nehoda pri Košiciach si vyžiadala jednu obeť
3
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM