Zuzana Vajayová Rôzne

Bezpečnostné opatrenia počas MS v hokeji sa budú týkať aj letísk

Bezpečnostné opatrenia počas svetového hokejového šampionátu v Bratislave a Košiciach sa budú týkať aj letísk.

„Vyplývajú nám úlohy v rámci schengenského priestoru pri organizácii a zabezpečení takýchto podujatí,“ povedal pre TASR viceprezident Policajného zboru (PZ) SR Ľubomír Ábel na dnešnej tlačovej besede o bezpečnosti počas majstrovstiev. Funguje tiež spolupráca s Interpolom, do Bratislavy prídu experti, konštatoval. Policajný prezident Jaroslav Spišiak osobne navštívil centrálu Europolu a Interpolu, kde rokoval.

Ábel zdôraznil, že PZ sa pripravuje niekoľko mesiacov a nepodceňuje žiadne riziká. Na opatreniach sa budú podieľať zložky v rámci celej SR vrátane špecializovaných útvarov podľa situácie. Bezpečnostný expert organizačného výboru šampionátu Stanislav Jankovič povedal, že štátna a mestská polícia budú mať v oboch mestách zvýšený výkon služby.

Jankovič konkretizoval, že sa bude postupovať na základe zákona o športových podujatiach. Všetky kontroly, vstupy a celý režim bude nastavený v Košiciach a Bratislave podľa týchto pravidiel. Fanúšikovia by si podľa neho mali uvedomiť, že na zápas majú prísť včas a nenosiť predmety, ktoré nepatria na štadión.

V súvislosti s parkovaním najmä v okolí bratislavského Nepelovho štadióna Jankovič uviedol, že mesto, PZ a organizačný výbor MS vypracovali plán organizácie dopravy. „Mestská polícia so štátom budú kontrolovať vstup do jednotlivých zón, aby tieto priestory boli pre domácich, tak ako sú používané,“ priblížil.

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik a Košíc Richard Raši sa zhodli na tom, že bezpečnosť je kľúčová pre úspech priebehu podujatia. Mestské polície budú spolupracovať so štátnou políciou, záchrannou zdravotnou službou aj s Červeným krížom.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM