Michal Lendel Hokej

Bojovný výkon slovenskej 20 potrápil vicemajstra: Košice opäť na víťaznej vlne

Po prehre z Piešťanmi Košice opäť víťazne. Po dobrom a bojovnom výkone dvadsiatky sa však z víťazstva tešili domáci. Tréner slovenských nádejí napriek tomu svojich zverencov za výkon pochválil.

Ilustračný obrázok k článku Bojovný výkon slovenskej 20 potrápil vicemajstra: Košice opäť na víťaznej vlne
Zdroj: TASR

Brankár hostí sa zapotil už v 4. minúte pri zakončení Jenčíka, no o dve minúty neskôr ho prekonal strelou tesne nad ľadom Konečný – 1:0. Vedenie Košíc mohol navýšiť v 9. minúte Bartoš, ale sám v úniku Sabola neprekonal. Slovenskí hráči do 20 rokov nebezpečne pohrozili v 10. minúte, keď počas presilovej hry tvrdo pálil Horanský. Bokrošovi zverenci hýrili aktivitou aj v ďalších minútach a počas druhej početnej výhody najprv Hylák v 15. minúte vychytal Gachulineca, no o niekoľko sekúnd neskôr ho už prekonal Luža – 1:1. Dve minúty pred koncom úvodnej dvadsaťminútovky mohol „oceliarov“ poslať znova do vedenia Jenčík, ale ani na dva razy neprepasíroval puk za Sabolov chrbát.

Druhú tretinu začali aktívnejšie hostia, nepresadili sa a v 25. minúte pykali. Sojčík sa dostal k vyrazenému puku po strele Chovana a poľahky skóroval – 2:1. „Dvadsiatkári“ kontrovali v 29. minúte strelami Reháka a Tibenského, Riečický si s nimi poradil. „Oceliari“ rovnakou mincou v 31. minúte, no Spilar z dobrých pozícii ani na dva razy Sabola neprekonal. Ten si o minútu neskôr poradil aj zo zakončením Sojčíka a Bartoša. Košičania si vytvorili tlak, ale paradoxne inkasovali po ojedinelom protiútoku súpera, keď Horanský našiel pred bránkou voľného Rzavského a ten sa nepomýlil – 2:2. Domáci hráči odpovedali v presilovej hre, keď pred Sabolom presadil Bartoš – 3:2. Vzápätí predviedol únik Spilar a zvýšil už na 4:2.

Už po niekoľkých sekundách tretieho dejstva trafil pravú žŕdku Sabolovej bránky Bartoš a vzápätí sa dostal i do ďalšieho zakončenia, stav sa však nezmenil. V 44. minúte našiel Jenčík peknou prihrávkou Pašeka, ale ten zblízka nebol úspešný. O tri minúty neskôr sa sám zoči-voči hosťujúcemu gólmanovi ocitol Slovák, jeho blafák zostal bez gólového efektu. V ďalšom priebehu už diváci gól nevideli napriek viacerým streleckým pokusom.

Hlasy trénerov:

Pavol Zůbek, asistent trénera Košíc: „Musím uznať, že ‚dvadsiatka‘ aj tu predviedla celkom sympatický výkon. Teda to asi nebude náhoda akými výkonmi sa prezentuje v tejto sezóne. Zápas bol veľmi bojovný, nevedeli sme súperovi viac gólovo odskočiť, keďže sme nepremenili niekoľko nájazdov. Práve preto sa stretnutie nieslo v bojovom duchu až do posledných minút. Musím vyzdvihnúť našich hráčov, že nepoľavili.“

Ernest Bokroš, tréner SR20: „Sme veľmi radi za takéto stretnutie, pretože Košice nás skutočne preverili v obrane. Ešte takto súper nehral v pohybe, čo sa týka smerom do útoku. Naši obrancovia po prvý raz hrali takéto stretnutie. Sme radi, že sa nám podarilo potvrdiť štandardné výkony, ktoré sme odvádzali v extralige.“

HC Košice – HK Orange 20 4:2 (1:1, 3:1, 0:0)

Góly: 6. Konečný, 25. Sojčík, 36. Bartoš, 36. Spilar – 16. Luža, 34. Rzavský. Rozhodovali: Stano – Bogdaň, M. Korba, vylúčení: 4:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2547 divákov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM