Správy

Budú predĺženou rukou pápeža: V Košiciach sa prihlásilo už 700 dobrovoľníkov

V Košiciach navštívi pápež dve miesta. Návštevníkov budú organizovať a sprevádzať stovky dobrovoľníkov.

Ilustračný obrázok k článku Budú predĺženou rukou pápeža: V Košiciach sa prihlásilo už 700 dobrovoľníkov
Zdroj: TASR/AP

V metropole východného Slovenska je prihlásených už takmer plný počet ľudí, ktorí budú počas septembrovej návštevy pápeža dobrovoľníkmi. Potvrdila koordinátorka dobrovoľníkov v Košiciach Adriana Čurajová.

Kontakt a pútnikmi

„Blížime sa k cieľovej rovinke. Prekročili sme 700 dobrovoľní­kov,“ uviedla Čurajová. Ako dodala, nábor bude spustený kým nedosiahnu 800 dobrovoľníkov.

Dobrovoľníci sa podľa Čurajovej stávajú predĺženou rukou Svätého Otca, prvými, ktorí stretnú prichádzajúcich pútnikov. „Toto privilégium je bohato umocnené faktom, že Svätý Otec sa špeciálne za všetkých, ktorí sa neboja služby a zaradia sa medzi dobrovoľníkov, modlí,“ povedala koordinátorka.

Čo bude ich úlohou?

Dobrovoľníkov hľadajú aj v Bratislave a Prešove. K dispozícii je formulár, v ktorom uvedú výber miesta a či sú domáci alebo zahraniční dobrovoľníci. Potom vypíšu formulár. Pomáhať budú s rozličnými činnosťami, podľa potreby. Podmienkou je splnenie istej vekovej hranice a plná zaočkovanosť proti ochoreniu COVID-19. Záujemcovia, ktorí chcú pomáhať, sa môžu prihlásiť aj prostredníctvom stránky www.navstevapapeza.sk/sk/dobrovolnik.

Pápež František na septembrovej (12. – 15. 9.) návšteve Slovenska zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.

Foto: ilustračné

Udalosti na Slovensku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM