Rôzne

Cestujúci, POZOR: Od nedele začnú platiť nové cestovné poriadky v autobusovej doprave

Nové cestovné poriadky v pravidelnej prímestskej, zahraničnej a mestskej hromadnej doprave, ktoré na území Košického kraja (KSK) prevádzkujú spoločnosti eurobus, a.s., Košice a Arriva Michalovce, a.s., začnú platiť v nedeľu 10. 12.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci, POZOR: Od nedele začnú platiť nové cestovné poriadky v autobusovej doprave
Zdroj: TASR

Cestujúci by si tak mali vopred skontrolovať linky a spoje, ktorými plánujú cestovať. Aktuálne autobusové spojenia sú zverejnené aj na stránke www.cp.sk, na ktorej sú cestovné poriadky zároveň odsúhlasované Košickým samosprávnym krajom (KSK). Aktuálnu polohu autobusu prímestskej autobusovej dopravy môžu cestujúci získať na stránke www.mojbus.sk alebo prostredníctvom aplikácie Ubian. Informoval o tom Úrad KSK.

Niekoľko stoviek zmien

„Realizovaných zmien je niekoľko stoviek a ich zámerom je nielen zohľadniť požiadavky cestujúcej verejnosti a obcí, ale najmä vytvárať komplexný systém verejnej dopravy. Rozsah služieb dlhodobo zásadne nemeníme, len upravujeme podľa Plánu dopravnej obslužnosti a pripomienok dopravcov, starostov a cestujúcich,“ uviedol Radovan Hužvík z odboru dopravy Úradu KSK. Konkrétne zmeny v cestovných poriadkoch sú výsledkom parciálnych porád, ktoré organizuje odbor dopravy pravidelne vo všetkých častiach kraja.

Aj k takýmto zmenám dôjde

K výraznejším zmenám patria nové autobusové spoje v nedeľu ráno z Rožňavy do Košíc a v nedeľu napoludnie späť. Obnoví sa dopravné autobusové spojenie cez Ružínsky most. Zachované ostane zastavovanie regionálnych rýchlikov v Krompachoch aj po otvorení tohto mosta. Súčasťou zmien je zlepšenie autobusových prípojov k vlakom do Krompách a prípojov z Hnileckej doliny do Margecian, najmä ráno. Zavádzajú sa ďalej víkendové spoje z Parchovian do Trebišova na pracovné zmeny s možnosťou prestupu na vlakové prípoje v Trebišove a autobusové prípoje v Hriadkach – v smere na Michalovce aj na Košice.

Všetky zmeny a aktuálne cestovné poriadky možno nájsť na webstránkach dopravcov: http://www.eurobus.sk/…ny-poriadok/ a http://arrivami.sk/…stske-linky/.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM