Rôzne

Cez víkend sa nudiť nebudete! Pozrite sa, čo môžete robiť v Košiciach

Aj najbližší víkend (19. a 20. 6.) nás čaká v Košiciach niekoľko podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend sa nudiť nebudete! Pozrite sa, čo môžete robiť v Košiciach
Zdroj: TASR

Aj tento víkend máte v Košiciach viacero možností ako stráviť voľný čas. Núdza nebude ani o zaujímavé podujatia.

Hurá k vode

Ako inak stráviť tropický víkend ak nie pri vode? Okrem prírodných vodných plôch už môžete vyraziť aj na kúpalisko a zaplávať si v bazéne. V piatok (18. 6.) totiž v Košiach otvorili kúpalisko Rumanova. Otvorené je každý deň od 9.00 do 19.00 hod.

Na nedeľu prichystalo kúpalisko aj prvú letnú akciu LIVE MUSIC so známymi DJ-mi. K opaľovaniu a kúpaniu vám tak bude celý deň hrať hudba.

Výstava bonsajov

V košickej Botanickej záhrade UPJŠ sa od piatku (18. 6.) koná výstava bonsajov, ktorá potrvá do nedele 20. júna. Na výstave návštevníci uvidia okolo 60 drevín z našich lesov aj pôvodom z celého sveta. Súčasťou výstavy bude poradenská činnosť a predaj izbových aj vonkajších bonsajov a príslušenstva, ktoré je potrebné k ich pestovaniu a ošetrovaniu.

Výstava prebieha vo vstupných priestoroch botanickej záhrady. Vstupné pre dospelých stojí 3 eurá, zľavnené (žiaci, študenti dôchodcovia) 2 eurá. Deti do 6 rokov majú vstup zdarma.

piatok, sobota, nedeľa, od 9.00 do 17.00 hod., Mánesova 23

Swap rastlín

V sobotu (19. 6.) sa v košickej Tabačke koná SWAP rastlín (výmena rastlín). Určená je pre každého kto si chce obohatiť svoju zbierku rastlín. Priniesť môžete rastliny v celku v kvetináči (izbové, záhradné) alebo odrezky s koreňmi. Rastliny musia byť zdravé bez chorôb a škodcov, a ak je to možné, k prineseným rastlinám napíšte krátky popis.

Podujatie sa uskutoční v rámci otvorenia Fabrik Space. Vstup je voľný.

sobota, od 14.00 hod., Tabačka Kulturfabrik, Gorkého 2

Deň otcov

Detská železnica

Košická detská historická železnica si na nedeľu 20. júna pripravila špeciálne prekvapenie pri príležitosti Dňa otcov. Každý otec a starý otec cestuje v sprievode dieťaťa za detský lístok.

  • odchody z Čermeľa: 8:20, 9:40, 11:20, 13:40, 15:20, 16:40
  • odchody z Alpinky: 8:55, 10:20, 12:00, 14:20, 16:00, 18:00

Športový areál

Pre oteckov si pripravili špeciálnu akciu aj v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej. V nedeľu budú mať vstup zdarma. Tešiť sa môžete na kopec zábavy aj úplne nové atrakcie.

Schlaďte sa v kine

Ak budete mať dosť tropických teplôt a slnka, môžete sa ísť schladiť do košických kinosál. Kino Úsmev cez víkend premietne filmy Undine (sobota a nedeľa o 18.00 hod.) a Cruella (sobota o 20.00 hod.).

Pestrú plejádu hraných aj animovaných filmov ponúknu cez víkend aj multikiná Cinemax v OC Optima a Ster Century Cinemas v OC Galéria. Stačí si len vybrať.

Aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM