Rôzne

Charitný dom skúsi splniť bezpečnostné normy, ľudí zatiaľ nevysťahujú

Arcidiecézna charita Košice sa bude snažiť splniť bezpečnostné požiadavky hasičov na to, aby 82 ľudí bez domova mohlo byť naďalej ubytovaných v Charitnom dome.

Ilustračný obrázok k článku Charitný dom skúsi splniť bezpečnostné normy, ľudí zatiaľ nevysťahujú
Zdroj: TASR

Aby 82 ľudí bez domova mohlo byť naďalej ubytovaných v Charitnom dome sv. Alžbety na Bosákovej ulici v Košiciach. Po pondelkovom rokovaní zástupcov cirkvi a samosprávy to pre médiá povedal riaditeľ ACHK Cyril Korpesio.

Ako pripomenul, na poslednom pracovnom stretnutí konanom 2. augusta spolu hovorili o krátkodobých a dlhodobých riešeniach. Za dlhodobé riešenie označil získanie objektu s väčšou kapacitou a parametrami spĺňajúcimi predpísané normy.

„Z tých krátkodobých boli dve, a to že skúsime vyhovieť podmienkam zápisu z kontroly a druhé, že si rozdelíme tých ľudí a presunieme ich do menších objektov. Dnes sme sa zhodli na tom, že to prvé riešenie je asi vhodnejšie, lebo by sme mohli zachovať túto službu a jej kvalitu. Budeme sa snažiť splniť požiadavky hasičov ktorí nám ich vytkli,“ povedal Korpesio.

Uviedol, že ďalším krokom budú rokovania s hasičmi o tom, čo všetko treba splniť. Sumu potrebnú na úpravy objektu zatiaľ vyčísliť nevedel.

Podľa medializovaných informácií útulok a nocľaháreň na Bosákovej ulici nespĺňa viacero bezpečnostných kritérií, má ísť napríklad o úzke únikové schodisko či samotný účel stavby.

Ako Korpesio uviedol, Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) v Košiciach po poslednej kontrole nariadil ACHK odstrániť nedostatky do 15. októbra. Dodal, že v prípade potreby bude žiadať o predĺženie lehoty.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM