Eva Mikulová Rôzne

Chceš byť plavčíkom ? Prihlás sa na záchranársky kurz

V Mestskej krytej plavárni sa vo štvrtok 14. júna 2018 uskutoční kurz pre plavčíkov. Úspešní uchádzači si svoje schopnosti môžu preveriť už túto sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Chceš byť plavčíkom ? Prihlás sa na záchranársky kurz
Zdroj: TASR

Atraktívna brigáda v štýle Baywatch je lákavá, ale kto chce byť plavčíkom, musí spĺňať fyzické predpoklady a, samozrejme, mať aj teoretické znalosti.

Základ je plávanie

Kurz „Plavčík – záchranár na bazény,“ je otvorený pre všetkých, ktorí sú zodpovední, nemajú strach a spĺňajú nasledovné podmienky: Vek nad 18 rokov, zdravotná spôsobilosť a plavecká spôsobilosť. To znamená zaplávať aspoň 200 metrov kraul, 100 metrov prsia a na jeden nádych bez skoku zaplávať pod vodou 15 metrov (muži), 10 metrov (ženy).

„Kurz je jednodňový. Začíname už o 7,30 hodine ráno na Mestskej krytej plavárni a končíme večer, podľa spôsobilosti uchádzačov,“ hovorí organizátor kurzu František Keruľ z OZ Dynamik.

Záujemcovia sa môžu prihlásiť na mailovú adresu: vodnazachrana@ozdynamik.sk

Znalosť plavčíka sa vždy zíde

Po úspešnom absolvovaní kurzu, získa účastník certifikát a bude sa môcť zamestnať ako plavčík – záchranár na kúpaliskách, bazénoch, plaveckých zariadeniach, regeneračných, kúpeľných, rehabilitačných zariadeniach a akvaparkoch.

Obsah kurzu je zameraný na teoretickú a praktickú časť tak, aby bol plavčík – záchranár samostatne zasahovať, mal správnu techniku a kvalitu prvej pomoci.

Foto: ilustračné

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM