Eva Mikulová Správy

Deti čaká zápis do prvých ročníkov základných škôl. Aký bude?

Prvý piatok a sobota po Veľkej noci sú každoročne dňami, keď sa na základných školách (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice konali zápisy budúcich prváčikov.

Ilustračný obrázok k článku Deti čaká zápis do prvých ročníkov základných škôl. Aký bude?
Zdroj: TASR

Na ZŠ v Košiciach sa pri zápisoch prvákov zopakuje situácia z minulého roka, keď prebehli nielen bez prítomnosti detí, ale zväčša aj rodičov.

Do 1. ročníka na školský rok 2021/22 sa zapisujú deti narodené od 1. septembra 2014 do 31. augusta 2015 ako aj deti, u ktorých v uplynulom školskom roku nastal odklad školskej dochádzky. Jednotlivé školy už od marca zverejňovali na svojich webstránkach prihlášky.

Prihlášky je možné už teraz zasielať elektronicky alebo poštou

Rodičia ich mohli vyplniť a zaslať elektronicky, či klasickou poštou na adresu ZŠ. Ak bola prihláška elektronickou formou odoslaná správne, boli rodičia o tom informovaní potvrdzujúcim e-mailom.

Do konca apríla

Všetci rodičia, ktorí doteraz neprihlásili svojich prvákov do príslušných ZŠ, majú možnosť to urobiť ešte do konca apríla.

Ak by v piatok popoludní alebo v sobotu predpoludním predsa len chceli prísť osobne zapísať svoje dieťa do 1. ročníka, príp. majú nejasnosti s vyplnením prihlášky, môžu tak za dodržania prísnych hygienických opatrení urobiť v priestoroch školy, ktorú si pre svoje dieťa vybrali.

Okrem vyplnenej prihlášky s osobnými údajmi budúceho prváka musia rodičia doniesť aj jeho rodný list, občianske preukazy alebo občiansky preukaz zákonného zástupcu a čestné prehlásenie od druhého zákonného zástupcu na vykonanie zápisu.

Osobné zápisy sú umožnené len v odôvodnených prípadoch po dohode s vedením školy.

Overovanie údajov u detí a ich rodičov na základných školách v Košiciach nastane po uvoľnení epidemiologických opatrení v priebehu budúceho mesiaca.

O prijatí dieťaťa na ZŠ rozhodne príslušný riaditeľ do 15. júna 2021.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM