Správy

Dobré správy pre pacientov. Parkoviská pri novej nemocnici sú HOTOVÉ

Univerzitná nemocnica dokončila rekonštrukciu parkoviska a ciest v areáli na Tr. SNP.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre pacientov. Parkoviská pri novej nemocnici sú HOTOVÉ
Zdroj: UNLP

Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) ukončila asfaltovacie práce v rámci rekonštrukcie parkoviska a cesty v areáli na Triede SNP.

Všetko je hotové

Opravy, na ktoré zanedbávané cesty a parkoviská čakali roky, sa zvládla za dva týždne. Informovala hovorkyňa nemocnice Monika Krišková. Oprava plochy s rozlohou 2600 štvorcových metrov stála viac než 65-tisíc eur.

V prvej etape realizovali opravu a následné asfaltovanie pri poliklinike a pod rondelom, ktoré boli verejnosti sprístupnené minulý týždeň. V druhej etape opravili cesty a parkovacie plochy po Lekársku fakultu Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

Havarijný stav

UNLP pred časom uzavrela v areáli most, ktorý spája objekty nemocnice na Triede SNP s areálom na Ipeľskej ulici a vedie ponad štvorprúdovú cestu a električkovú trať. Krátko na to, z dôvodu mimoriadneho zlého technického stavu, nemocnica uzavrela aj kryté parkovisko pod rondelom, a tiež plochu pre peších chodcov pred poliklinikou.

„Opravami parkoviska sme naštartovali sériu investícií, ktoré UNLP nevyhnutne potrebuje, pretože sa do nej neinvestovalo roky. V niektorých prípadoch aj desaťročia. A budeme pokračovať v prácach na ďalších objektoch tak, aby sa postupne zlepšovali pracovné podmienky pre našich zamestnancov a, samozrejme, aj prístup do nemocnice pre pacientov,“ povedal generálny riaditeľ UNLP Ján Slávik.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM