Michal Lendel Krimi

Drogová činnosť v Košiciach? Policajti od začiatku roka evidujú vyše 50 prípadov!

Košická polícia bojuje proti drogovej trestnej činnosti. Policajné štatistiky hovoria o postupnom zvyšovaní takýchto prípadov, no rok 2013 nebude s najväčšou pravdepodobnosťou rekordným.

Ilustračný obrázok k článku Drogová činnosť v Košiciach? Policajti od začiatku roka evidujú vyše 50 prípadov!
Zdroj: Webnoviny.sk

V roku 2012 bolo na území mesta Košice zaznamenaných celkom 100 prípadov drogovej trestnej činnosti, z ktorých bolo 76 objasnených. „Od začiatku tohto roka do 30.9.2013 evidujeme 58 zistených prípadov z toho 36 objasnených,“ uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Polícia sa intenzívne zameriava na odhaľovanie tohto druhu trestnej činnosti najmä vo vzťahu k predajcom omamných a psychotropných lá­tok.

V porovnaní s predošlými rokmi sa počet prípadov drogovej trestnej činnosti zvyšuje. Výnimkou bol iba rok 2010 v porovnaní s rokom 2009, kedy bolo došlo k miernemu zníženiu takýchto prípadov zo 40 na 32. O rok nato bol však zaznamenaný extrémny nárast, až na 78 prípadov drogovej trestnej činnosti. Z hľadiska úspešnosti objasňovania takýchto prípadov zaznamenala polícia najlepší výsledok v roku 2010 a to až vyše 84%. Tento rok je to priebežne vyše 62 percentná úspešnosť vyriešenia.

Tento týždeň je Európskym týždňom boja proti drogám, ktorý pôvodne vznikol ako Týždeň prevencie voči drogám a drogovým závislostiam z iniciatívy Európskej komisie v roku 1998. „V tejto súvislosti policajti zaradení na úseku prevencie aj v Košickom kraji, budú počas tohto týždňa svoje úsilie venovať tejto závažnej problematike,“ dodal Szabó. Na školách a školských internátoch budú študentom a mládeži prednášať a realizovať besedy o drogovej trestnej činnosti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM