Zuzana Vajayová Rôzne

Fanúšikovia si môžu pravosť vstupeniek overiť

Fanúšikovia, ktorí vlastnia vstupenky na hokejové majstrovstvá sveta 2011 a pochybujú o ich pravosti, si ich môžu dať overiť.

Oficiálny predajca vstupeniek – spoločnosť Ticketportal zriadil dve predajné miesta, v ktorých si vlastníci lístkov môžu nechať dobrovoľne skontrolovať vstupenky, ktoré si nezakúpili oficiálnou cestou (pozn. mimo siete predajných miest spoločnosti Ticketportal), prípadne ich dostali ako dar.

V Bratislave je majiteľom vstupeniek k dispozícii pracovník spoločnosti Ticketportal na mobilnom predajnom mieste vo Fan Village každý deň v čase od 9 h do 19 h. V Košiciach bude možnosť si vstupenky overiť v predajnom mieste spoločnosti Ticketportal na Nerudovej ul. 12 (oproti Steel Aréne) v čase od 9 h – do 13 h.

Spoločnosť Ticketportal je v prípade záujmu o overenie oprávnená požadovať osobné údaje a spôsob nadobudnutia vstupeniek od ich majiteľov. Upozorňujeme, že ak sa pri overovaní preukáže nepravosť vstupenky, bude privolaná polícia, ktorá zabezpečí dôkazy. S touto službou chceme vyjsť v ústrety fanúšikom aj z dôvodu množiaceho sa počtu falošných či neaktívnych vstupeniek, s ktorými ich majitelia prichádzajú na stretnutia MS v Bratislave a Košiciach.

Neaktívne vstupenky sú tie, ktoré boli v minulosti odcudzené. Organizačný výbor opätovne upozorňuje, že čísla odcudzených vstupeniek sú v systéme spoločnosti Ticketportal zaznamenané, vzhľadom k čomu je bez akýchkoľvek pochýb možné ich označiť za nepravé. S týmito lístkami sa napriek tomu, že vizuálne obsahujú všetky ochranné prvky, fanúšik na štadión nedostane.

Desať falošných vstupeniek zaistili policajti v utorok 3. mája pred bratislavskou Orange Arénou na zápas Slovensko – Rusko. Lístky mal pred týmto duelom predať fanúšikovi z Rakúska neznámy páchateľ za 1 500 eur. Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu. Páchateľovi hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na 2 roky.

Každá originálna vstupenka má 6 ochranných prvkov, okrem iných hologram, vodotlač aj sériové číslo. Na vstupenke sa eviduje dátum a čas predaja, číslo predaja a značku predajného miesta. Papier, na ktorý tlačiareň tlačí vstupenky je mierne nažltlý a nesvieti pod UV lampou. Číselný rad na vstupenke a kontrolnom ústrižku musí byť rovnaký. Zároveň má každý lístok jedinečný čiarový kód.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM