Eva Mikulová Rôzne

Filip Tuma s Petrom Cmoríkom a Musica Iuvenalis otvoria Vianočné trhy pred Auparkom

Prvé Vianočné trhy v centre mesta, už tradične otvárajú posledný novembrový víkend. Nebude chýbať zaujímavý kultúrny program počas všetkých sobôt až do Vianoc.

Ilustračný obrázok k článku Filip Tuma s Petrom Cmoríkom a Musica Iuvenalis otvoria Vianočné trhy pred Auparkom
Zdroj: OC Aupark

V sobotu 24.novembra trhy oficiálne otvorí známy herec a operný spevák Filip Tůma spolu s Petrom Cmorikom a domácim sláčikovým orchestrom Musica Iuvenalis. Prvý decembrový víkend roztancuje malých aj veľkých návštevníkov Dominika Mirgová.

Košičania sa môžu tešiť aj na koncerty Veroniky Rabada a Štefana Šteca a ľudovej hudby Hornád. V spoločnom vystúpení Filipa Tůmu a orchestra Musica Iuvenalis odoznejú nezabudnuteľné árie Figara, skladby z filmu Piráti z Karibiku a mnohé ďalšie. V Petrovom vystúpení si vypočujeme jeho vlastné skladby ako sú piesne Tulák či Dážď. Na záver vianočného koncertu nás Filip a Peter potešia najkrajšími vianočnými koledami.

Otvorenie a koncert začnú na námestí pred Auparkom o 17:00 hod.

Príde aj Mikuláš

Nasledujúce tri predvianočné soboty vyplnia nemenej zaujímavé koncerty. 1.decembra 2018 urobí radosť svojimi hitmi návštevníkom speváčka Dominika Mirgová. Tretí vianočný koncert 8.decembra bude patriť zamatovému hlasu Košičanky Veroniky Rabada, ktorá svoje pôsobenie na slovenskej hudobnej scéne odštartovala v roku 2002 ako členka kapely Hrdza. Hodinu pred koncertom o 16:00 hod. bude Mikuláš spolu s čertom a anjelom rozdávať deťom sladkosti za riekanku a pesničku.

Na poslednom vianočnom koncerte 15. decembra poteší návštevníkov svojim vystúpením skvelý spevák rusínskych piesní Štefan Štec, ktorý sa do povedomia verejnosti dostal aj vďaka úspešnému účinkovaniu v 1. sérii televíznej súťaže Zem spieva.

Na trhoch aj novinky – streetfood a ručne robená čokoláda

Popri už overených a obľúbených stánkoch s maďarskými langošmi, lokšami, zemiakovými plackami, pribudnú aj nové jedlá a a chute. Obohatením bude napríklad stánok spájajúci tradičné a moderné jedlá v štýle streetfood alebo stánok, ktorý bude ponúkať veľký výber vín aj pre náročných konzumentov. Zaujímavým prírastkom k už tradičným remeselníckym stánkom bude ponuka ručne vyrábaných čokolád v naozaj jedinečných tvaroch pracovného náradia ako sú napr. francúzsky kľúč, kombinačky, karburátor alebo aj Fiat 500 či husle.

Trhy pred Aupark Košice potrvajú do nedele 23.decembra 2018.

Zdroj: OC Aupark
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM