Tlačové správy

FLASH NEWS: 4ka umožní zákazníkom zablokovať dáta v národnom roamingu

Štvrtý mobilný operátor spustil možnosť vypnúť si dátovanie v medzinárodnom aj v tzv. národnom roamingu, teda v sieti obchodného partnera v SR, prostredníctvom zákazníckej linky 950.

Ilustračný obrázok k článku FLASH NEWS: 4ka umožní zákazníkom zablokovať dáta v národnom roamingu
Zdroj: Dnes24.sk

„Takúto požiadavku sme dostávali často od zákazníkov, ktorí využívajú náš dátový balík GIGA. Ten ponúka gigabajt dát na 30 dní za bezkonkurenčnú cenu 1 euro v sieti 4ky. Zákazníci mali doposiaľ možnosť deaktiváciu riešiť prostredníctvom vypnutia dátovania v roamingu v nastaveniach telefónov, požadovali však komfortnejšiu metódu,“ vysvetľuje riaditeľ divízie obchodu a marketingu mobilných služieb SWAN Mobile, a.s., Peter Helexa.

Ak totiž zákazník s dátovým balíkom GIGA prešiel do pokrytia partnera či už v národnom alebo medzinárodnom roamingu, platil za spotrebu osobitne, pretože dáta v týchto sieťach nie sú súčasťou balíka.

Preto odteraz môže zákazník prostredníctvom zákazníckej linky 950 požiadať operátora o vypnutie alebo zapnutie dátovania osobitne v medzinárodnom a osobitne v národnom roamingu. Prináša to väčšiu flexibilitu oproti úprave nastavení telefónu zákazníkom, keďže tie väčšinou umožňujú vypnúť alebo zapnúť dátovanie v národnom a medzinárodnom roamingu len naraz.

„Pracujeme na tom, aby táto služba bola do budúcnosti plne automatizovaná zaslaním aktivačnej aj dezaktivačnej SMS,“ dodal Peter Helexa.

4ka zákazníkom ponúka 1MB dát za 4 centy, no omnoho výhodnejšie je zakúpenie si dátových balíkov. K balíku GIGA, ktorý ponúka na 30 dní 1 GB vo vlastnej sieti operátora za jediné euro, si môže zákazník prikúpiť ďalší gigabajt dát v sieti partnera za 4 eurá. Oba balíky si je možné aktivovať aj s automatickou obnovou, to znamená, že po vyčerpaní gigabajtu dát za balík automaticky obnoví z kreditu, ktorý má zákazník na karte. Rýchle dáta od 4ky sú v súčasnosti dostupné pre viac ako 60% populácie v takmer 90-tich mestách a obciach na Slovensku.

Spoločnosť SWAN Mobile, a. s., získala v tendri licenciu na 2 × 15 MHz v pásme 1800 MHz. V súčasnosti prevádzkuje a naďalej buduje plnohodnotnú mobilnú 4G sieť a profesionálne zázemie pre ponuku služieb 4G. Služby začala ponúkať v lete 2014. V októbri 2015 predstavila koncept Moja 4ka, postavený na jednoduchej službe s cenou 4 centy za minútu volania, SMS a 1 MB dát. Jej služby využíva už viac ako 200-tisíc zákazníkov. Celkovo plánuje SWAN Mobile do projektu mobilného operátora 4ka investovať až 100 miliónov EUR.

Zdroj: SWAN Mobile
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM