Adam Stečák Hokej Šport

FOTO: Košičania si doma hladko poradili s hokejistami z Detvy

V 35. kole Tipsport ligy privítali Košičania na domácom ľade hokejistov z Detvy. Košice sa po prehre vo Zvolene chceli opäť naladiť na víťaznú vlnu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Košičania si doma hladko poradili s hokejistami z Detvy
22
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

HC Košice – HC '07 Detva 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 14. Suja (Netík, Haščák), 60. Nagy. Rozhodovali: Snášel, Juhász – Vincze (obaja Maď.), Gajan, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 4158 divákov.

Zostavy:

HC Košice: Habal – Dudáš, McDowell, Pulli, Pretnar, Michalčin, Čížek – Nagy, Brophey, Kafka – Haščák, Suja, Netík – Lušňák, Galamboš, Spilar – Hričina, Vrábeľ, Žitný – Cibák, Klíma

HC '07 Detva: Zalivin – Betker, Mart. Chovan, Hraško, Sládok, Gachulinec, F. Fekiač, Jendroľ, Šimon – Puliš, Murček, Ščurko – Žilka, V. Fekiač, Ďaloga – Hodgson, Gašpar, Mat. Chovan – Tibenský, Valent, Surový

Už úvodné striedania naznačili zámery oboch tímov. Košičania sa snažili o rýchly gól, hostia sa naopak spoliehali najmä na defenzívnu hru a brejky. Aj zásluhou pohotového Zalivina sa ubránili v oslabení v 2. minúte a ruský brankár si poradil aj s pokusom zblízka zakončujúceho Spilara.

Košičania mali puk častejšie na hokejkách, z miernej hernej prevahy však dlho nevedeli vyťažiť vážnejšiu šancu. V 14. minúte sa ujali vedenia, keď Zalivin neudržal puk po Netíkovej strele a Suja zblízka otvoril skóre.

Aj v úvode druhej časti mali Košičania presilovku, ale obrana hostí opäť odolala. Zaujímavé momenty v druhej časti sa rodili najmä pri nerovnovážnom počte hráčov. V 30. minúte hrali Košičania opäť presilovku, najväčšiu šancu v nej si však paradoxne vytvorili hostia. Chybu domácich v rozohrávke však Murček nepotrestal. Záver druhej časti poznačilo viacero menších trestov, ale tesné skóre sa nezmenilo.

V 42. minúte Haščák uvoľnil Netíka, ktorý skúsil pohotovú strelu zblízka, ale Zalivina neprekonal. Domáci mohli pykať za nevyužitú tutovku v polovici tretej časti, keď dvakrát v krátkom slede hrali oslabení, no skóre sa nezmenilo. Náskok Košičanov na 2:0 nezvýšil v dvoch sľubných šanciach ani Haščák a tak domáci trnuli do posledných minút.

Detva hrala presilovku, podporila ju stiahnutím brankára Zalivina, no vyrovnať sa jej nepodarilo. Naopak, do prázdnej bránky namieril od červenej čiary Nagy – 2:0.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Hokej Košice-Detva
22
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM