Alexandra Kolínská Krimi

FOTO: Muž (30) skončil s autom na streche, policajti mu najprv zachránil život a potom...

Vážna dopravná nehoda, Auto skončilo na streche. Našťastie boli na blízku policajti. Prípad je však nezvyčajný.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Muž (30) skončil s autom na streche, policajti mu najprv zachránil život a potom...
Zdroj: Policajný zbor SR

V sobotu dopoludnia podľa polície došlo k dopravnej nehode medzi MČ Košice Šaca a obcou Veľká Ida v katastri mesta Košice. „Vodič (30) z okresu Košice okolie viedol vozidlo zn. Audi 80 po štátnej ceste v smere do obce Veľká Ida, kde z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky dostal s vozidlom na rovnom úseku šmyk a zišiel mimo vozovku. Následne s vozidlom narazil do drevnatého porastu, pričom sa vozidlo prevrátilo na strechu,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Nemohli ho vytiahnúť

Ako nás ďalej informovala prví dorazili na miesto nehody policajti zo Šace, ktorí spozorovali vo vozidle zakliesneného muža. „Muž bol pri vedomí a dusil sa, nakoľko mal hrudný kôš privalený vozidlom. Ďalší dvaja muži, ktorí tvorili osádku vozidla, sa nachádzali mimo auta. Tí pomáhali policajtom havarované vozidlo nadvihnúť, aby uvoľnili zakliesnenú osobu. Zapreli sa o volant a prah vodičových dverí, ale vytiahnuť zranenú osobu z vozidla sa im nepodarilo, nakoľko mala nohy zakliesnené dverami na strane spolujazdca,“ povedala Mésarová.

Zachránil ho kufrík

Jeden z policajtov podľa hovorkyne duchaprítomne zo služobného vozidla vybral kufrík s Drägerom, ktorý podložil pod kapotu nadvihnutého vozidla, aby zabránil opätovnému pritlačeniu hrudníka zraneného muža.

Do príchodu ostatných záchranných zložiek, záchranárov a hasičov, policajti monitorovali základné životne funkcie zraneného muža a asistovali pri jeho ošetrovaní a zabezpečovali miesto nehody do príchodu dopravných policajtov. „Tí zistili, že vodič viedol vozidlo bez vodičského oprávnenia, pri dychovej skúške mu namerali 2,06 promile. Pri dopravnej nehode vodič, respektíve nevodič a jeho dvaja spolujazdci utrpeli ľahké zranenia, na vozidle vznikla škoda 350 eur,“ dodala.

Pomohol aj usvedčil

Muži zákona už 30-ročného muža obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. V tomto prípade paradoxom je, že zatiaľ čo na jednej strane kufrík s Drägerom pomohol zachrániť účastníka dopravnej nehody, na strane druhej vinníka nehody tento Dräger pomohol usvedčiť a podľa Mésarovej až do vytriezvenia si posedel v cele policajného zaistenia.

Neďaleko Šace skončilo auto na streche
4
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM