Lenka Fedorová Rôzne

Gajdovka je darom prírody: V týchto dňoch tam však nepochodíte!

Je vyhľadávaná, zdravá, avšak v najbližších dňoch sa vám tam neoplatí vybrať. Známy prameň Gajdovka prechádza rekonštrukciou.

Ilustračný obrázok k článku Gajdovka je darom prírody: V týchto dňoch tam však nepochodíte!
Zdroj: TASR

Nedávno sme vám priniesli článok o obľúbenom prameni na Aničke zvanom Gajdovka. Prameň je veľmi navštevovaným miestom najmä v horúcom letnom počasí, kedy sa k nemu chodieva osviežiť množstvo ľudí. Mnohí ho však navštevujú celoročne. Ak premýšľate nad tým, že ho taktiež v najbližšom období navštívite, môžete zostať zaskočení.

Správa mestskej zelene v Košiciach totiž na svojom webovom sídle vydala správu o tom, že minerálny prameň bude mimo prevádzky. Dôvodom je jeho rekonštrukcia.

Čítajte tiež: Zázračný prameň pri Košiciach? Vraj najlepší liek po opici!

,,Na základe plánovanej rekonštrukcie pitného stojana minerálneho prameňa Anička v Košiciach , podľa zmluvy o dielo č. IX/2016/2 bude odberné miesto minerálnej vody od 12. septembra 2016 vylúčené z prevádzky. Predpokladaný termín znovu uvedenia prameňa do prevádzky je 24. októbra 2016," informovala organizácia.

Ak ste, teda, mali na pláne načerpať si zdravú vodu, budete musieť byť trpezliví. Neďaleko sa však nachádza aj množstvo iných prameňov, ako napríklad Slaný vrt v katastri obce Buzica, Rákocziho prameň v smere na Jahodnú či Hladná studňa na starej Spišškej ceste z Bankova na Alpinku.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM