Eva Mikulová Správy

Hubárska sezóna je v plnom prúde, FOTO

Lesy v okolí Košíc sú momentálne plné húb. K výbornej hubárskej sezóne prispelo počasie. Cez deň je teplo a v noci chladnejšie.

Ilustračný obrázok k článku Hubárska sezóna je v plnom prúde, FOTO
6
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Hubári si konečne v týchto dňoch prichádzajú na svoje. V okolí Košíc momentálne huby rastú „ako po daždi.“ Darí sa im najmä kvôli počasiu.

Slováci sú národom hubárov a keď rastú, tak si ich zber vychutnávame. Hubárčenie je skvelou záľubou. Nielenže si z lesa donesiete i chutné plody, ale prechádzka na čerstvom vzduchu nám len prospeje.

Cez deň je teplo, v noci chladnejšie a pôda má po nedávnych dažďoch dostatok vlahy. Rastú rôzne druhy húb. Počnúc obľúbenými hríbami, kuriatkami až po menej známe, ale veľmi chutné muchotrávky červenkasté.

V lesoch nájdete všakovaké druhy húb, ale nezabúdajte, že zbierajte len tie, ktoré dobre poznáte. Otravy z húb patria medzi najnebezpečnejšie a mnohokrát končia smrťou.

Ak si nie ste hubami istí, môžete sa informovať v mykologickej poradni.

V Košiciach ju nájdete na Rooseveltovej ulici v budove Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Je otvorená, každý pondelok od 14,30 do 16,30 hodiny počas mesiacov máj až november.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM