Tlačové správy

Hviezdička medzi rómskymi deťmi

"Tanec v rómskej komunite" je ďalší tanečný projekt, ktorý od začiatku aktuálneho školského roka realizuje Tanečné štúdio Hviezdička z Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdička medzi rómskymi deťmi
Zdroj: TŠ Hviezdička

Je vytvorený pre rómskych žiakov 1. až 4. ročníka základnej školy vo Veľkej Ide v okrese Košice – okolie. Projekt je podporený z programu ACF-SLOVAKIA, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2014–2021. Správcom programu je Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava a Karpatskou nadáciou.

"Cieľom projektu je rómske deti viesť k pravidelnému tanečnému pohybu a dať im priestor na vytváranie priateľských vzťahov medzi rovesníkmi a po zvládnutí tanečnej choreografie na samotnú prezentáciu tanca pred publikom, " uviedla Mgr. Janett Schablik Girmanová, zakladateľka a vedúca choreografka Tanečného štúdia Hviezdička.

Rómske dievčatá zo základnej školy vo Veľkej Ide sa na tanečných tréningoch stretávajú 2 krát týždenne po vyučovaní počas celého školského roka. Dostali tréningový úbor a dostanú tanečné kostýmy, v ktorých budú tancovať pri záverečnom vystúpení pred verejnosťou.

"Verím, že tanečnú choreografiu v závere zvládnu, majú na to pohybové predpoklady a mnohé aj talent. S trénerkami Mgr.Andreou Fedorovou a Bc. Dianou Štyriakovou urobíme všetko pre to, aby mali radosť z pohybu. Pre rómske deti je to veľká motivácia a zároveň jeden zo spôsobov, ako sa pravidelne zúčastňovať vyučovacieho procesu, " doplnila Schablik Girmanová.

Tanec v rómskej komunite je už tretí projekt Tanečného štúdia Hviezdička, ktorý sa zameriava na znevýhodňované či hendikepované deti.

Hviezdička pôsobí na tanečnej scéne už 24 rokov, jej tanečníci sú držiteľmi mnohých titulov z majstrovstiev sveta i Slovenska v rôznych tanečných kategóriách.

Zdroj: TŠ Hviezdička
Zdroj: TŠ Hviezdička

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: TŠ Hviezdička
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM