Správy

Kedy opravia zaplavený podjazd na Južnej triede? Minister dopravy sľúbil pomoc

Minister dopravy sa stretol s košickým primátorom aj županom. Aké témy riešili?

Ilustračný obrázok k článku Kedy opravia zaplavený podjazd na Južnej triede? Minister dopravy sľúbil pomoc
Zdroj: Mesto Košice

Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) sa v rámci pracovnej cesty na východe v Košiciach stretol s vedením mesta a Košického samosprávneho kraja (KSK). Rokovali o viacerých témach.

Rýchlostná cesta

Jednou z tém bola výstavba druhého úseku rýchlostnej cesty R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany. S prácami by sa mohlo podľa ministra začať na jeseň. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) by zmluvu so zhotoviteľom na výstavbu druhého úseku juhovýchodného obchvatu Košíc mala podpísať na budúci týždeň.

„Zároveň budeme podpisovať aj zmluvu o nenávratný finančný príspevok – je za tým financovanie z eurofondov. Toto je dlhoočakávaný krok, dlhoočakávaná výstavba,“ povedal minister s tým, že projekt budú pravdepodobne fázovať. „To znamená, že ho doplatíme z nového programového obdobia,“ dodal.

Zatopený podjazd

S primátorom Košíc Jaroslavom Polačekom sa počas rokovania dohodli na oprave podjazdu pri katastri v mestskej časti Juh, ktorý je dlhodobo zaplavený.

„Dal som pánovi primátorovi slovo, že NDS spolu s mestom v nejakej participácii tento podjazd opravia tak, aby ho mohli využívať občania mesta Košice na to, na čo bol určený,“ povedal Doležal s tým, že to súvisí to aj s pripravovanou rekonštrukciou električkovej trate. S jej obstarávaním by sa podľa neho mohlo začať na budúci rok.

S predsedom KSK Rastislavom Trnkom hovoril minister o priorizácii diaľničných úsekov na východnom Slovensku, zlepšení železničnej dopravnej infraštruktúry vrátane nových vlakových vozňov, o bus pruhoch či budúcnosti koľajiska za železničnou stanicou.

Aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM