Tlačové správy

Kniha Spojení navždy: Všetko, čo by ste mali vedieť o mobiloch a tabletoch v rukách vašich detí

Viete, koľko času si ukradli technológie zo spoločného času, ktorý s deťmi máte? Aké dôležité zvyky z vašej rodiny vytlačili? Dokážu byť obrazovky pre deti prospešné? Otázok, ktoré dnešní rodičia o výchove detí v digitálnej dobe majú je mnoho.

Ilustračný obrázok k článku Kniha Spojení navždy: Všetko, čo by ste mali vedieť o mobiloch a tabletoch v rukách vašich detí
Zdroj: Eduworld

Odpovede na tie najdôležitejšie prináša aj nová kniha Spojení navždy.

Kniha SPOJENÍ NAVŽDY od autorky Zuzany Gránskej nahliada do detstva dnešných detí, ktoré je diametrálne odlišné od toho, v ktorom vyrastali ich rodičia. Je sondou do života rodín, ktoré nevedia, ako sa k technológiám a ich používaniu deťmi postaviť.

Mobily a tablety sa stali v priebehu pár rokov súčasťou detského sveta, no odborníci hovoria, že práve oni sú príčinou mnohých problémov, ktoré deti majú a ešte donedávna v detskom svete neexistovali. Kni­ha prináša odpovede na otázky, kedy môžu byť technológie pre deti prospešné a kedy im škodia.

Kniha popisuje, ako zmenili spoločný život rodín. Nabáda rodičov k zamysleniu, aké postavenie majú obrazovky v ich rodinách. Upo­zorňuje na zlozvyky, ktoré sme do svojho života vpustili a na čo by sme sa mali zamerať, ak chceme s deťmi prežiť šťastný život v digitálnej dobe.

Približuje hru detí do 6 rokov a upriamuje pozornosť na to, čo je pre ich správny vývin dôležité.

Nahliada tiež do voľného času školákov - ako ho trávia a na čo by sme ako rodičia v digitálnej dobe mali dávať pozor pri ich výchove. Kniha sa tiež venuje nástrahám internetu - pasciam online priestoru, do ktorých deti môžu ľahko spadnúť, ak ich zodpovedne na tento svet nepripravíme a nedohliadneme, aby sa v ňom nestratili.

Zdroj: Eduworld

Jedna z kapitol je venovaná aj technológiám v školách a o­tázke, či sú moderné technológie naozaj nepostrádateľné pri učení dnešných detí.

Zdroj: Eduworld

Silné puto, ktoré sme donedávna mali iba s blízkymi ľuďmi, si dnes vytvárame aj s obrazovkami a to môže ubližovať vzťahom, v ktorých žijeme. Zostávame spojení navždy nielen s ľuďmi, ale i technológiami. A mnohí z nás prekročili hranice, kedy nám spojenie s technológiami prinášalo iba benefity.

Autorka pripomína, aby sme začali hľadať nové cesty, ako žiť s nimi lepšie. Upozorňuje na hodnoty, na ktoré by sme nemali zabúdať ani v digitálnom svete. Vyzýva dospelých, aby prevzali zodpovednosť za online život detí prilepených k obrazovkám a v zá­vere knihy ponúka užitočné tipy, ako si nastaviť v rodine pravidlá s technológiami a žiť s nimi zodpovednejšie.

V knihe nájdete množstvo odkazov na výskumy, vyjadrenia slovenských i zahraničných expertov a tiež tri veľké inšpiratívne rozhovory so slovenskými odborníčkami, ktoré prinášajú v rámci jednotlivých kapitol zaujímavý pohľad a skúsenosti zo svojej praxe.

V čom vám dokáže kniha pomôcť?

  • Pochopíte, prečo technológie dokážu byť pre deti užitočné len v určitej miere.
  • Vďaka najnovším dátam z výskumov a vyjadreniam odborníkov vás motivuje konať, aby ste svoje dieťa chránili a prevzali zodpovednosť za jeho digitálny život.
  • Získate pre svoje dieťa a rodinu viac rovnováhy a pohody do života.
  • Ak ste učiteľ prehodnotíte, ako využívať technológie pri učení lepšie.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Eduworld
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM