Eva Mikulová Správy

Knižnica pre mládež mesta Košice prechádza na letný režim

Knižnica otvára aj školské pobočky. Jedným z hlavných dôvodov je sprístupnenie vrátenia kníh pred blížiacimi sa letnými prázdninami.

Ilustračný obrázok k článku Knižnica pre mládež mesta Košice prechádza na letný režim
Zdroj: Mesto Košice

Knižnica sa v predstihu rozhodla prejsť na letné otváracie hodiny. „Inokedy to robíme až na začiatku prázdnin. V tomto roku je ale všetko iné. Mali sme už veľa zmien vo veľmi krátkom období. Čitateľ sa ani nestihol zorientovať a už boli ďalšie. Ak by sme časy neupravili teraz, o dva-tri týždne by prišli ďalšie zmeny,“ informovala o zmenách riaditeľka Knižnice pre mládež mesta Košice Kamila Prextová.

Tieto otváracie časy už budú platné do 31. augusta 2020. „Jedine nedeľa v LitParku ostáva, v zmysle všeobecných vládnych opatrení, zatiaľ dočasne zatvorená.“

Pozitívnou správou pre čitateľov stále zostáva, že môžu využívať služby ktorejkoľvek otvorenej pobočky a môžu sa už voľne pohybovať medzi výpožičnými regálmi. „Kým najmenší potrebujú mať pri výbere fyzický kontakt s knihou, pretože si svoje čítanie vyberajú intuitívne a zaváži najmä vzhľad a krásne ilustrácie, skôr narodení zápasia s obmedzenými počítačovými zručnosťami a sú väčšinou bez internetu,“ povedala o výpožičkách v čase koronavírusu riaditeľka knižnice.

Knižnica pre čitateľov ponúkala aj alternatívu výberu cez telefón.

„Knižnice máme otvorené a každý má možnosť knihy vrátiť, či už priamo vo svojej pobočke, alebo do biblioboxu v Kulturparku. Náš generálny pardon na upomienky preto skončil.“

Zdroj: Mesto Košice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM