Krimi

Koľko opitých vodičov jazdí na cestách? Polícia zverejnila hrozivé čísla

Alkohol za volant nepatrí. Napriek tomu polícia eviduje stovky vodičov, ktorí jazdili pod parou.

Ilustračný obrázok k článku Koľko opitých vodičov jazdí na cestách? Polícia zverejnila hrozivé čísla
Zdroj: TASR

Za deväť mesiacov tohto roka policajti na cestách Košického kraja odhalili 763 vodičov pod vplyvom alkoholu. Takmer 390 z nich malo v dychu viac ako jedno promile.

Menej ako vlani

Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová. Vlani za rovnaké obdobie prichytili 802 opitých vodičov za volantov.

Šoférov pod vplyvom alkoholu zaevidovali aj v uplynulých dňoch. Podľa Mésarovej zaznamenali aj viacero vodičov, ktorí šoférovali aj napriek zákazu a čelia tak obvineniu za trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Viac kontrol

Ako dodala polícia, dookola opakujúce sa výzvy a upozornenia polície sa míňajú účinku. V kontrolách vodičov preto nepoľavia.

„V kontrolách na cestách bude polícia pokračovať i naďalej, aby ochránila čo najviac život a zdravie, a eliminovala z premávky opitých vodičov, ktorí ohrozujú nevinných a disciplinovaných účastníkov cestnej premávky. Nebudeme tolerovať alkohol za volantom a budeme postupovať nekompromisne," upozorňuje polícia s tým, že nezmyselný hazard so životom nielen svojim, ale aj nevinných účastníkov cestnej premávky, sa nevypláca.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM