Alexandra Kolínská Samospráva

Komunálne voľby už klopú na dvere: Akých primátorov zažili Košice od roku 1990?

Komunálne voľby sa už blížia. Tak ako každé štyri roky, aj tento rok si budeme voliť primátora nášho mesta. K volebným urnám sa už vydáme v sobotu 15. novembra. Akých primátorov sme už doteraz zažili? Pripomeňte si to spolu s nami.

Ilustračný obrázok k článku Komunálne voľby už klopú na dvere: Akých primátorov zažili Košice od roku 1990?
Zdroj: Dnes24.sk

Toto je prehľad primátorov v Košiciach od roku 1990. V tomto roku bol za šéfa nášho mesta zvolený Ján Kopnický. Košice riadil len do roku 1993, kedy ho na poste prvého muža mesta vystriedal Rudolf Bauer. Ten si kreslo zlatomoraveckého primátora užil len do roku 1994.

V roku 1994 prišla teda ďalšia zmena. Vedeniu nášho mesta sa po voľbách upísal Rudolf Schuster na päť rokov. Po ňom v roku 1999 nastúpil Zdenko Trebuľa, ktorý šéfoval Košiciam do roku 2005. Vo voľbách vtedy zvíťazil František Knapík, taktiež na jedno volebné obdobie. V roku 2010 sa stal primátorom Richard Raši, ktorý je v úrade až do dnešného dňa. Raši kandiduje opäť. Chce tak vo funkcii vydržať ďalšie volebné obdobie.

Okrem súčasného primátora Richarda Rašiho kandiduje aj exprimátor Rudolf Bauer, jediná ženská kandidátka Alena Bašistová, vynálezca Jaroslav Džunko, lekár Ivan Goňko, krízový manažér Jozef Holečko a manažér Boris Urbančík.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM