Veronika Ondo-Cholewová Krimi

Košičan vykríkol, že v autobuse je bomba: Zasahoval aj špeciálne vycvičený pes

V autobuse prímestskej linky Košíc ohlásili bombu. Podľa slov polície vozidlo prekontroloval psovod so špeciálne vycvičeným psom.

Ilustračný obrázok k článku Košičan vykríkol, že v autobuse je bomba: Zasahoval aj špeciálne vycvičený pes
Zdroj: TASR

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach informovalo o rušnom predpoludní, ktorí zažili v stredu 19. 2. 2020 cestujúci v autobuse prímestskej linky. Ten smeroval podľa polície do obce Veľká Ida.

"52-ročný muž, ktorý sa taktiež v autobuse viezol, odrazu vykríkol, že „v autobuse je bomba!“ zverejnila polícia.

Vodič autobus podľa policajnej správy ihneď odstavil a cestujúci z neho vystúpili. „Muža hliadky okamžite obmedzili na osobnej slobode, veci, ktoré mal pri sebe, a to ruksak a igelitovú tašku, zaistili a zaslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie,“ doplnili muži zákona.

Autobus podľa slov polície prekontroloval psovod so špeciálne vycvičeným psom. Ako uviedla polícia, prítomnosť bomby sa nepotvrdila.

„52-ročného Košičana Petra, ktorý bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,02 mg/l alkoholu v dychu (2,13 promile) sme po vykonaní procesných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia a obvinili z trestného činu šírenia poplašnej správy,“ dodali na záver policajti.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM