Správy

Košičania sa dozvedia, koľko toho majú v hlave: Testovanie cez počítač rovno na Hlavnej!

Školské lavice vymenia za exteriéry Hlavnej ulice. Študenti, ale aj iní záujemcovia z radov verejnosti si tu budú môcť otestovať svoje vedomosti a zručnosti cez počítač.

Ilustračný obrázok k článku Košičania sa dozvedia, koľko toho majú v hlave: Testovanie cez počítač rovno na Hlavnej!
Foto: Michal Lendel / Zdroj: Dnes24.sk

Žiaci druhého stupňa základných škôl a stredoškoláci, ale aj učitelia a ďalší si budú môcť vyskúšať testovanie cez počítač na bystrickom námestí. Záujemcovia sa budú môcť prísť otestovať v piatok 9. mája v čase od 10:00 do 22:00 na Hlavnú ulicu Pri Dolnej bráne a v ďalších dňoch aj v iných deviatich slovenských mestách.

Malý elektronický test s úlohami zameranými na rôzne druhy gramotností ponúkne Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania vo svojom stánku na podujatiach k 10. výročiu vstupu Slovenska do Európskej únie, ktoré organizuje Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku.

„Cieľom aktivity E-testujte sa s EÚsmevom je interaktívnou formou priblížiť verejnosti moderný spôsob overovania vedomostí a zručností a zároveň je zámerom Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania, aby sa žiaci hravou formou skamarátili s elektronickým testovaním a overili si vedomosti nadobudnuté v škole,“ povedala o akcii Mária Grebeňová-Laczová, manažérka publicity národného projektu, v rámci ktorého sa tvorí veľká databáza elektronických ú¬loh.

Úlohy pre testy pripravil tvorivý tím národného projektu Zvyšovanie kvality vzdelávania na základných a stredných školách s využitím elektronického testovania. Na tento projekt ide prevažne z eurofondov asi 28,2 milióna eur. Jedným z jeho cieľov je vytvorenie pôvodných 30 000 úloh a 150 testov zo všeobecnovzde¬lá­vacích predmetov. V rámci projektu sa pripravuje aj elektronické testovanie na školách.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM