Krimi

Košičanka takmer prišla o úspory: Podvodník sa vydával za policajta

Muž nadiktoval žene číslo účtu a ďalej ju inštruoval, ako vykonať prevod peňazí. Vďaka čomu o peniaze neprišla?

Ilustračný obrázok k článku Košičanka takmer prišla o úspory: Podvodník sa vydával za policajta
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Polícia v Košiciach začala trestné stíhanie pre prečin podvodu v prípade, keď sa doposiaľ neznámy páchateľ vydával za policajta a snažil sa telefonicky pripraviť ženu o jej úspory. Muž pred pár dňami zatelefonoval 57-ročnej žene z Košíc. „Uviedol, že je policajt a má podozrenie, že sa do jej bankového účtu ‚nabúrali‘ hekeri s tým, že je potrebné, aby urýchlene previedla 4 700 eur na iný účet,“ informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

O úspory neprišla

Muž nadiktoval žene číslo účtu a ďalej ju inštruoval, ako vykonať prevod peňazí. Poškodená žena tak aj urobila. O svoje úspory neprišla po správnom vyhodnotení bankovej inštitúcie a včasnou komunikáciou s orgánmi činnými v trestnom konaní. „O tomto podvodnom konaní poškodená žena podala trestné oznámenie a polícia už vo veci koná,“ uviedla hovorkyňa.

Hrozba neoprávneného prístupu do účtu poškodenej ženy sa nepotvrdila. Po páchateľovi, ktorý takýmto spôsobom poškodenú ženu uviedol do omylu, polícia pátra. Za tento trestný čin mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Polícia občanov varuje a vyzýva, aby v prípade podozrivého správania osoby, ktorá pod rôznymi zámienkami žiada od nich peniaze, ihneď kontaktovali políciu na bezplatnom čísle 158.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM