Hokej

Košice boli krôčik od finále. Oslava storočnice bude bez titulu

Hráči HC Košice neuspeli v semifinálovej sérii Kaufland play off Tipos extraligy proti Slovanu Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Košice boli krôčik od finále. Oslava storočnice bude bez titulu
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Kapitán košických hokejistov Michal Chovan len ťažko hľadal slová po siedmom semifinálovom zápase. Košičania boli krok od finále, no napriek tomu, že dokázali na Slovane vyrovnať náskok domácich, napokon sa tešil ich súper.

Srdce na ľade

Domáci viedli 2:0 po góloch Harrisa a Rapuzziho, v tretej tretine „oceliari“ dokázali vyrovnať zásluhou Deyla a Paršina. V predĺžení napokon rozhodol Zigo už po 61 sekundách

„Veľmi nás to bolí, boli sme gól od finále. Ale na druhej strane, každý sa môžeme pozrieť do zrkadla. Bojovali sme ako tím, jeden za druhého sme nechali na ľade srdce. Som hrdý, že som bol súčasťou tejto organizácie. Slovanu treba pogratulovať, bola to fantastická séria,“ povedal Chovan.

Oceliarov v siedmom zápase po celý čas hnal dopredu aj početný košický fanklub vrátane primátora Košíc Jaroslava Polačeka. Aj napriek neúspechu v semifinále na konci zápasu nechýbala ďakovačka a ocenenie bojovného výkonu hráčov. Ako HC Košice uviedli na sociálnej sieti, hodnotenie sezóny klub zverejní v najbližších dňoch.

Ďakovačka po siedmom zápase
Ďakovačka po siedmom zápase / Zdroj: Facebook.com/Fanklub Steelers HC Košice

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM