Rôzne Správy

Košice chcú do mesta prilákať investora z Japonska

Japonský investor požiadal o prítomnosť na rokovaniach primátora Richarda Rašiho. Ich predmetom tak nebude len veľká investícia.

Ilustračný obrázok k článku Košice chcú do mesta prilákať investora z Japonska
Zdroj: TASR

Podľa hovorkyne Košíc Lindy Šnajdárovej odcestuje primátor Richard Raši do Japonska už dnes, 22. novembra. Tam sa stretne v rámci delegácie ministerstva hospodárstva s vrcholnými predstaviteľmi renomovaného nadnárodného koncernu.

„Úspešná spoločnosť v oblasti elektrotechniky so sídlom v Japonsku reálne zvažuje významnú investíciu v Košiciach, ktorá by znamenala obrovský impulz pre ďalší rozvoj mesta i regiónu,“ uviedla Šnajdárová.

„Teší ma, že predmetom rokovaní bude nielen veľká investícia, ktorá môže u nás vytvoriť už v prvej fáze stovky nových pracovných miest, ale aj dlhodobá spolupráca v oblasti výskumu a vývoja. Verím, že sa vrátim domov s dobrými správami pre Košice aj celý región,“ povedal Raši.

Bližšie informácie mesto podľa Šnajdárovej zverejní v závislosti od vývoja rokovaní, s najväčšou pravdepodobnosťou po návrate delegácie na Slovensko.

„O prítomnosť primátora mesta Richarda Rašiho na rokovaniach požiadal japonský investor a je významným signálom pre úspešnú budúcu spoluprácu,“ dodala hovorkyňa.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM