Aktualizované Veronika Hunyadiová Kultúra

Košice rozžiari špeciálna BIELA NOC. Potrvá viac ako dva týždne

Namiesto trojdňového festivalu potrvá Biela noc tento rok oveľa dlhšie.

Ilustračný obrázok k článku Košice rozžiari špeciálna BIELA NOC. Potrvá viac ako dva týždne
Zdroj: Adam Stečák

Tohtoročný festival Biela noc potrvá v Košiciach, netradične, viac ako dva týždne. Začne sa v sobotu 8. októbra a skončí v nedeľu 24. októbra. Na obdivovanie umeleckých diel tak budete mať tento rok viac času a inštalácie si môžete pozrieť aj niekoľkokrát.

Inštalácie v celom meste

Ulice Košíc bude plné umenia a jedinečnej atmosféry, ktorá tento festival vždy sprevádzala. Na rôznych miestach spoznáte tvorbu viacerých umeleckých žánrov – od vizuálneho umenia (vrátane svetelného dizajnu a digitálneho umenia) po živé performance, hudbu, film či literatúru. Svoje obľúbené miesta v programe si nájdu nároční diváci aj rodiny s deťmi.

Inštalácie budú prístupné v piatky, soboty a nedele od 18.30 hod. do 22.00 hod.

Kvôli platným opatreniam museli organizátori niektoré diela zrušiť. Košičania ale budú môcť obdivovať celkovo 38 diel.

Kde ich nájdete?

Umelecké diela a inštalácie budú prevažne v nádvoriach a interiéroch, v Mestskom parku a v priestoroch Košických kultúrnych centier K13, teda v okolí a priestoroch Kulturparku a v Kunsthalle. Organizátori sú povinní evidovať účastníkov a zapísať si ich údaje, čo je možné len v ohraničených priestoroch.

Prístup k inštaláciám bude regulovaný a iba pre očkovaných návštevníkov.

Obdivovať umelecké diela ale bude možné aj pri prechádzke mestom. Svetelné efekty a projekcie oživia budovu Košického samosprávneho kraja, Štátnu filharmóniu aj Štátne divadlo.

Mapka s jednotlivými dielami je k dispozícii iba online, stiahnete si ju TU. Stiahnuť si môžete aj aplikáciu Biela noc, v ktorej nájdete informácie o dielach a ich autoroch aj aktuality o podujatí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM