Zuzana Vajayová Rôzne

Košice sa prvýkrát prezentovali na Routes Europe

Košice ako destinácia Európskeho hlavného mesta kultúry 2013 v úzkej spolupráci s letiskom Košice pracujú na rozšírení existujúcej ponuky priamych letov z a do Košíc.

Aj kvôli tomu sa v dňoch 20.-22. mája zástupcovia letiska, organizácie cestovného ruchu Košice Turizmus a neziskovej organizácie Košice 2013, zúčastnili na odbornom podujatí Routes Europe 2012 v estónskom Tallinne, kde na individuálnych stretnutiach európske letiská diskutovali s leteckými spoločnosťami o možnostiach vytvorenia nových leteckých spojení.

„Letecké spoločnosti vysoko ocenili fakt, že sme sa prezentovali ako jednotný tím zložený zo zástupcov spomenutých organizácií. Získali sme množstvo cenných kontaktov a vytvorili sme väzby, na ktorých sa dá v budúcnosti stavať. Rokovania s niektorými prepravcami budú v priebehu najbližších týždňov pokračovať. Verejnosť budeme bližšie informovať až po ich ukončení“, vyjadril sa Tomáš Jančuš, člen predstavenstva Letiska Košice – Airport Košice, a.s.

Organizácia cestovného ruchu Košice Turizmus a nezisková organizácia Košice 2013 participovali na tomto podujatí s letiskom Košice, aby spoločne zdôraznili turistický a obchodný potenciál nielen mesta, ale celého regiónu. Prezentovali sa v samostatnom stánku pred najvýznamnejšími leteckými spoločnosťami Európy. „Chceli sme zástupcom leteckých prepravcov v tomto vysoko konkurenčnom odvetví povedať o Košiciach a zdôrazniť, že budúci rok sa pozornosť kultúrnej Európy upriami práve na naše mesto“, povedal Peter Sokol, marketingový manažér Košice 2013, ktorý sa podujatia zúčastnil.

Podujatie Routes Europe sa uskutoční budúci rok v Budapešti. „S organizátormi sme rokovali aj o možnostiach, ako by sme tam ešte výraznejšie zviditeľnili Košice“, dodala Iveta Niňajová, výkonná riaditeľka Košice Turizmus.

Zdroj: www.visitkosice.eu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM