Správy

Košice v čiernej farbe: Do kina a divadla sa dostanú iba plne zaočkovaní

Čierna farba okresu znamená najprísnejšie pravidlá aj pre kultúrne podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Košice v čiernej farbe: Do kina a divadla sa dostanú iba plne zaočkovaní
Zdroj: TASR/František Iván

V súvislosti s prechodom okresu Košice do takzvanej čiernej fázy COVID automatu budú môcť byť divákmi Štátneho divadla Košice (ŠDKE) od pondelka 15. novembra len plne zaočkovaní. Na predstaveniach tiež bude môcť byť naraz maximálne 100 divákov. Za ŠDKE o tom informoval Svjatoslav Dohovič.

V čiernych okresoch sú kultúrne podujatia, podľa pravidiel kultúrneho semaforu, v režimoch OTP a základ zakázané. Konať sa môžu len v režime kompletne zaočkovaní.

Dôsledná kontrola

Divadlo avizuje „dôslednú kontrolu“ plnej zaočkovanosti divákov pred každým predstavením a zároveň pripomína, že vstup a pobyt v mieste podujatia bude možný len s prekrytím horných dýchacích ciest respirátorom.

„Zároveň v súlade s podmienkami kultúrneho semaforu bude divadlo pred každým predstavením od divákov žiadať poskytnutie kontaktných údajov, ktoré v súlade s platnou legislatívou o ochrane osobných údajov divadlo využije len v prípade nutnosti dohľadania kontaktov v intervale do dvoch týždňov od podujatia,“ doplnil Dohovič.

Diváci, ktorí si zakúpili vstupenky a nespĺňajú nastavené podmienky, môžu o vrátenie vstupného požiadať e-mailom na adrese sales@sdke.sk s uvedením čísla účtu. K žiadosti je potrebné priložiť vstupenky v elektronickej podobe. Stornované vstupné budú vyplácať priebežne. Divadlo ešte v piatok (12.11.) oznámilo, že pre haváriu na teplovodnej prípojke ruší do stredy (17. 11.) predstavenia v historickej budove.

Chcete ísť do kina?

Kinosály Kino Úsmev funguje v režime kompletne zaočkovaných už od konca septembra. Týka sa to veľkej sály, sály Impulz a Záhradného kina.

Vzhľadom na čierny okres fungujú od 15. novembra v režime kompletne zaočkovaných aj kiná Ster Century Cinemas a Cinemax. Maximálna kapacita je 100 osôb. Povinné je prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom a prevádzkovateľ musí zaznamenať zoznam účastníkov s kontaktnými údajmi.

Za plne zaočkovanú sa považuje osoba najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky dvojdávkovej vakcíny proti ochoreniu COVID-19, najmenej 21 dní po aplikácii jednodávkovej vakcíny a deti do 12 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM