Správy

Košice vybudujú Národné olympijské plavecké centrum: Kedy začnú stavať? VIZUALIZÁCIE

Ambiciózny projekt prestavby krytej plavárne v Košiciach dostal zelenú. V meste by malo vzniknúť moderné plavecké centrum.

Ilustračný obrázok k článku Košice vybudujú Národné olympijské plavecké centrum: Kedy začnú stavať? VIZUALIZÁCIE
6
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Ako informovalo mesto Košice, krytá plaváreň začne písať svoju novú éru. Radnica si dala za cieľ vybudovať Národné olympijské centrum plaveckých športov Košice.

To by malo spĺňať kritéria Medzinárodnej plaveckej federácie FINA.

Kedy začnú s prestavbou?

„S prestavbou by sa malo začať na jeseň tohto roka. Počíta sa s rekonštrukciou a zväčšením celého objektu, výmenou strechy, novou technológiou na úpravu vody, novými nerezovými bazénmi, vynovením a reorganizáciou šatní podľa požiadaviek Medzinárodnej plaveckej federácie (FINA), prestavbou reštauračnej časti," prezradilo vedenie mesta.

Projekt počíta s vybudovaním nového 50 metrov plaveckého bazéna s olympijskými parametrami pre 10 dráh. Na šírku tak vznikne aj 20 dráh s dĺžkou 25 metrov.

Prečítajte si tiež

Moderné centrum

„Modernizáciou plavárne získa metropola východu olympijské centrum s cieľom organizovať domáce a medzinárodné súťaže vo vodnom póle či v plávaní. Zároveň sa zlepšia možnosti na tréningovú činnosť klubov plaveckých športov a rovnako aj možnosti pre rekreačné plávanie," dodáva mesto Košice.

Ako sa píše na stránke Národného olympijského centra plaveckých športov, rekonštrukcia mestskej krytej plavárne by mala trvať 18 mesiacov. Konať sa v ňom budú môcť medzinárodné súťaže v plávaní, synchronizovanom plávaní a vo vodnom póle.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

VIZUALIZÁCIE: Národné olympijské centrum plaveckých športov
6
Galéria
Zdroj: Mesto Košice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM