Lenka Fedorová Správy Správy

Košická regionálna komora bude rokovať s ukrajinskými podnikateľmi: Čo sa chystá?

Zdá sa, že podnikateľom svitá na lepšie časy. Košická regionálna komora Slovenskej obchodnej komory chce upriamiť pozornosť na aktivity, ktoré budú v prospech podnikateľov.

Ilustračný obrázok k článku Košická regionálna komora bude rokovať s ukrajinskými podnikateľmi: Čo sa chystá?
Zdroj: TASR

Košická regionálna komora Slovenskej obchodnej komory (KRK SOPK) sa v roku 2016 zameria na aktivity v prospech podnikateľov. Spolupodieľať sa bude na organizácii podujatia Dni Ukrajiny, ktoré sa majú konať v dňoch 19. – 28. apríla v Košiciach vrátane priamych obchodných stretnutí.

„Deň 28. apríla bude zastrešovať Košická regionálna kancelária SOPK a vlastne celé B2B (Business-to-business) rokovania budú pod našou gesciou. Ďalej budeme organizovať workshopy pre našich členov na rôzne aktuálne témy, ktoré ich budú zaujímať.“ uviedla pre novinárov riaditeľka KRK SOPK Agnesa Klimová. Cezhraničná spolupráca pri aktivitách komory sa orientuje najmä na Maďarsko a Ukrajinu.

Predseda SOPK Peter Mihók skonštatoval spokojnosť s vývojom obnovenej činnosti KRK SOPK, ktorá má v súčasnosti viac ako 100 členov. Predstavenstvo SOPK v roku 2013 rozhodlo pre rôzne problémy a nefunkčnosť o zrušení košickej regionálnej komory. Rok 2015 bol podľa neho poznačený riešením personálnej otázky aparátu komory.

„Chceme zorganizovať stretnutia podnikateľov so zástupcami niektorých krajín, o ktoré bude záujem. Samozrejme, máme v pláne, tak ako vlani, stretnutia s obchodnými zástupcami slovenských veľvyslanectiev v zahraničí,“ dodala Klimová.

K činnosti KRK SOPK patrí overovanie certifikátov o pôvode tovaru, legalizácia obchodných dokladov, vystavovanie colných dokumentov tzv. ATA karnetov, poradensko-konzultačné aktivity či služby v oblasti vzdelávania.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM