Lenka Fedorová Rôzne

Košická univerzita vo svetovej TOP 100: Na Slovensku je najlepšia!

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach sa má čím pýšiť. V rankingu porazila aj Slovenskú technickú univerzitu v Bratislave či Technickú univerzitu v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Košická univerzita vo svetovej TOP 100: Na Slovensku je najlepšia!
Zdroj: TASR

Obrovskému úspechu sa teší Univerzita Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach, ktorá patrí podľa hodnotenia rankingu Worldwide Professional University Rankings RankPro 2015/2016 medzi 100 najlepších svetových univerzít. Na Slovensku si tak nesie prvenstvo.

UPJŠ v TOP stovke

Hovorkyňa UPJŠ Mária Hrehová informovala o úspechu Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach, ktorá sa v rámci sveta umiestnila na 77. mieste, v rámci Európy obsadila 35. miesto. V hodnotení slovenských univerzít je tak na prvom mieste.

Zo slovenských univerzít sa do hodnotenia zapojili aj Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave (vo svetovom rebríčku 176., v európskom 83.) a Technická univerzita v Košiciach (322. vo svete a 149. v Európe).

Svetovou jednotkou je Harvard

Čiastkovo boli hodnotené tri ukazovatele, a to Academic ranking, BC-Index ranking a Public ranking. „Academic ranking berie do úvahy kvalifikačnú štruktúru akademických zamestnancov celkovo a s prepočtom na počet študentov. BC-Index ranking analyzuje komunikatívnosť a informatívnosť univerzity navonok, zohľadňuje aj obsahovú kvalitu anglickej verzie web stránky. Public ranking sleduje národnú a medzinárodnú reputáciu univerzít spolu s ich umiestnením v iných národných a medzinárodných rankingoch,“ uviedla Hrehová.

V rámci RankPro 2015/2016 je na prvom mieste vo svete americká Harvardova univerzita a v Európe britská Univerzita v Oxforde.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM