Lenka Fedorová Kultúra

Košické divadlo Romathan uvádza rozprávku Ako Boh stvoril Róma

Autorom scenára je Daniela Hivešová-Šilanová, režisérom hry je Marián Balog a autorom hudby Karel Adam. Celkovo pôjde o 73. premiéru divadla.

Ilustračný obrázok k článku Košické divadlo Romathan uvádza rozprávku Ako Boh stvoril Róma
Zdroj: TASR

Košické divadlo Romathan pripravilo najnovšie inscenáciu rozprávky s názvom Ako Boh stvoril Róma. V obnovenej premiére ju uvedie v stredu (20.12.) o 10.30 h v jeho sídle na Štefánikovej ulici.

Ako uviedol pre TASR riaditeľ Romathanu Karol Adam, ide o titul, ktorý mal v minulosti veľký úspech u divákov, preto divadlo siahlo k jeho opätovnému uvedeniu.

„Rozprávka vychádza z príbehu, ktorý je aj v Biblii, o tom, ako Boh stvoril z hliny človeka. Je tam zakomponovaná myšlienka, že každý človek je rovnocenný bez ohľadu na to, akú má farbu pleti. Zároveň ukazuje na to podstatné, že každý človek, ktorý sa narodil, je krásny,“ povedal Adam.

Divadlo Romathan, ktorého zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj (KSK), dlhodobo sídli v nevyhovujúcich priestoroch. V pláne bolo presťahovanie divadla do objektu na Továrenskej ulici. Na zmenu pôvodne školských priestorov na divadelné však bola podľa Adama nutná rekonštrukcia.

„Tie priestory, ktoré nám ponúkalo ešte staré vedenie VÚC, neboli zrekonštruované, takže ja som odmietol sťahovanie v tomto roku. Tie podmienky nie sú také, aby sme tam mohli fungovať, preto zostávame zatiaľ v tejto budove a budeme čakať na vyjadrenie nového vedenia KSK,“ povedal Adam.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM