Webnoviny - Rôzne

Košickému magistrátu chýbajú peniaze na výplaty

Košickému magistrátu chýbajú peniaze na výplaty zamestnancov. V odpovedi na otázky agentúry SITA to potvrdil vedúci referátu pre styk s verejnosťou košického magistrátu Jozef Marko.

„Žiaľ, v novembri 2010 boli príjmy mesta o jeden milión eur nižšie ako výdavky. V decembri minulého roka dokonca rozdiel medzi príjmami a výdavkami dosiahol štyri milióny eur, samozrejme v neprospech rozpočtu mesta. Okrem toho, za uplynulé dva mesiace boli „rozpustené“ rezervné finančné prostriedky mesta vo výške štyri milióny eur. Zostatky na účte štandardne predstavovali sumu približne 2,5 mil. eur, aktuálny zostatok na účte predstavuje 280 000 eur. Potreba úhrady miezd zamestnancov si vyžaduje niekoľkonásobne vyššiu sumu. Vo výplatných termínoch do 10. januára rozhodne nebudeme schopní tento objem finančných prostriedkov zabezpečiť,“ uviedol dnes na stretnutí s vyše 470 zamestnancami primátor Richard Raši.

Ako uviedol Marko, situáciu budú musieť riešiť získaním preklenovacieho úveru po zvolaní mimoriadneho zasadnutia mestského zastupiteľstva a hlasovaní poslancov za toto riešenie. Mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva sa pravdepodobne uskutoční už budúci týždeň. Doložil, že aktuálna situácia na Magistráte mesta Košice je taká, že namiesto štandardného začatia plnenia cieľov a úloh vyplývajúcich z volebného programu a riešenia najpálčivejších problémov mesta sa musí nové vedenie venovať na začiatku funkčného obdobia úplne neštandardnej činnosti – zabezpečeniu výplat pre zamestnancov mesta za mesiac december 2010. V súčasnosti prebieha ekonomický audit hospodárenia, ktorý by mal ukázať, na čo boli prostriedky vynaložené a či ich použitie bolo nutné a hospodárne.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM