Lukáš Zavacký Hokej Hokej

Košickí hokejisti to dokázali: S jednou výhrou postúpili do play-off Ligy majstrov!

Nakoniec im to vyšlo! Hokejisti HC Košice sa môžu tešiť z postupu do vyraďovacej časti Ligy majstrov. Ako k nemu došlo a kto bude ich súperom?

Ilustračný obrázok k článku Košickí hokejisti to dokázali: S jednou výhrou postúpili do play-off Ligy majstrov!
Zdroj: TASR

Jedna výhra, tri porážky. Skóre v pomere 10:15. Taká je bilancia klubu z metropoly východu v prestížnej európskej súťaži. Napriek tomu sa dostal do šestnásťfinále z druhého miesta. Čo tomu predchádzalo?

Čítajte tiež: Dokonalý obrat Košičanov v Lige majstrov: Postup majú vo svojich rukách!

Košičania mali s Black Wings Linzom po tri body po úvodných troch zápasoch. Dokázali triumfovať len raz proti sebe. Posledné konfrontácie s SC Bernom mali rozhodnúť.

Naši hráči zaváhali, keď prehrali 1:3 (3. septembra), no na postup im stačilo to, že Rakúšania už nezískajú ani bod. A tak sa aj stalo, keď prehrali jednoznačným rozdielom 0:5 (6. septembra).

Meno svojho protivníka v play-off sa košické mužstvo dozvie 12. septembra pri žrebe. Bude ním víťaz niektorej z ostatných pätnástich skupín. Play-off stretnutia odohrajú 4. a 11. októbra.

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM